zondag 20 mei 2012

ROMANTISCH FLUITEKRUID PLUKKEN


Omstreeks twee uur vanmiddag kwam ondergetekende per fiets aan op de grens Bentismaheerd/ Groene Hart. Wat is de natuur toch op haar mooist in Beijum als het mei is. Schit-te-rend. Wie zou nou denken dat de foto midden in een stadswijk is genomen? Nee, de foto werd niet alleen genomen om het vele aanwezige fluitekruid, had ook gekund, maar ook omdat een of andere Don Juan voor zijn vriendin een beste bos hiervan aan het plukken was. Vriendin stond naast de fotograaf en voelde zich vereerd. Of de romantische mijnheer wel op de foto wilde? "Geen probleem als m'n gezicht er maar niet op staat." Met een joekel van een gratis bloemenboeket uit Beijum kwam hij weer naar z'n vriendin lopen.
Wat een mooie meimiddag om er op uit te trekken. Naar Beijum bijvoorbeeld. Zie u die twee koe-achtige beesten (geen idee hoe ze heten) op de achtergrond in 'het weilandje' grazen? Wat een pracht en praal in de meest noordoostelijk gelegen wijk van de stad Groningen!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hij had er ook 1 kunnen plukken en een snee erin maken en datgene doen waar de fluitekruid zijn naam aan dankt, een serenade fluiten.

Anoniem zei

Zelfde beesten als in Kardinge. Schotse Hooglanden

Anoniem zei

In Kardinge zijn de Schotse Hooglanders vervangen door Hereford koeien.