woensdag 2 mei 2012

EEN HINKELPOT

Afgelopen week fietste ondergetekende door de Bentismaheerd alwaar z'n oog ter hoogte van de Heerdstee op het gekrijtte hinkelpot viel. Even een foto maken. De meiden die aan het hinkelen waren liepen net weg en tijdens het klikken van het fototoestel kwamen de associaties en herinneringen omhoog in het hoofd van uw blogger. In spin de bocht gaat in, schipper mag ik overvaren, plakkie aan, touwtje springen, een portemonnee met een touwtje er aan op een voetpad - trottoir- leggen, met een stok en een touw daar aan bevestigd tollen. Op Vooroma.nl staat dit: Ben je aan de beurt dan gooi je de hinkelsteen in het vak met het cijfer één. Als de hinkelsteen in het vak terecht komt mag je beginnen. Je moet het vak waar de hinkelsteen ligt, overslaan. Je springt dus op één been in het tweede vakje en vervolgens in de goede volgorde in de andere vakjes terwijl je de hinkelsteen voor je uit schuift door die steeds in een volgend vakje te schoppen.
En op Wereldkids staat: Hinkelen is een makkelijk spel om te spelen. Je hebt alleen een klein steentje nodig en stoepkrijt. Met het stoepkrijt moet je 10 vakjes maken, dus eerst 1 vakje daarboven de vakje 2 en 3, dan 4 en zo door, tot dat je 10 krijgt. Als je klaar bent met dat kun je beginnen.
Bij nader inzien vraagt ondergetekende zich af of het wel een hinkelpot is. Gingen z'n fantasiehormonen met hem op de loop? Het lijkt in de verte op een hinkelpot, maar is het er ook een?

1 opmerking:

Jannah zei

Ja is mijn hinkelpot