zaterdag 19 mei 2012

WAT KUNNEN MENSEN ONBEWUST LIEF ZIJN

Een klein rondje door Beijum en een stukje Kardinge leverde rond het middaguur deze drie foto's op. Bij het aanschouwen van de bovenste en linker (klik groter) foto kwam de gedachte op: Elk nadeel hep z'n voordeel. Iets meer richting cynisme was de volgende gedachte: Wat zijn Beijumers toch lief voor dieren. Een bijna leeg zakje chips weggooien is eigenlijk not done, je vervuilt het milieu. Maar ja, daar zal de zwarte vogel, welk soort weet ik niet, anders over 'denken.' Mmm, lekker wat zoute chips. Op de linker foto iets soortgelijks. Wat aardig toch dat iemand een winkelkar in ons kanaal de Zuidwending heeft geflikkerd, kunnen eenden mooi even op rusten en bijkomen. Jawel elk nadeel hep nog steeds...
Dan de rechter foto. De rode fiets stond er bij mijn weten de gehele ochtend (nacht?) en in elk geval tot 13.00 uur vanmiddag. Niet op slot. Iemand die in de stad heeft gestapt en geen zin had in een taxi terug naar Beijum?  Of staat ie daar voor de geef? Zou wel weer erg lief zijn..Wie zal het zeggen. Wellicht mist iemand z'n brikkie. Staat op de hoek wijkring met de Isebrandtsheerd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja, dat was voor mij een goede reden om naar een andere wijk te verhuizen .. 15 jaar Beijum gaat je niet in koude kleren zitten. Tuurlijk, ook prettige momenten gekend. Het was vooral de rotzooi die de bewoners van de wijk zonder enige schaamte op de grond gooien. En over de winkelwagentjes maar te zwijgen. Als we een kennis op bezoek kregen, schaamde ik me voor de rotzooi in de straat. En daar werd door kennissen en familie ook altijd iets van gezegd.
Alweer 2 jaar wonen we nu in de wijk Hoornse Meer. Ook een gezellige buurt, en een stuk schonenren minder oranje tijdens voetbalwedstrijden.
Wel waardeer ik deze site: mooie foto's en leuke stukjes. Je blijft toch altijd een band houden met Beijum.