dinsdag 15 mei 2012

HÉT BOEK IS IN BEIJUM!!!!!

Vanmiddag omstreeks 15 uur kwam ondergetekende uit de stad fietsen nadat hij een interview met stadsarcheoloog Gert Kortekaas, een der schrijver van Hét Boek, had gehad. Dit houdt u nog tegoed. Tijdens het binnenrijden van de wijk besloot de blogger om even bij uitgever Jaap van Leeuwen binnen te wippen en te vragen hoe de stand van zaken rond het Beijumer Boek is. Er hing een aparte sfeer bij binnenkomst. Enerzijds voelde ondergetekende een onwelkome sfeer, wat moet die nieuwsgierige blogger hier? Die man kunnen we nu niet gebruiken, veel te nieuwsgierig. Aan de andere kant: wat een blije en glunderende gezichten kwamen me tegemoet? Wat is hier aan de hand, dames en heren? Wat hebben jullie te verbergen? Na wat aandringen kwam het hoge woord eruit:" Vanmorgen zijn de boeken gearriveerd, via Overijssel zijn ze naar Groningen vervoerd." Meen je niet, laat zien! "Nee, dat kan nog niet, het boek wordt pas op 23 mei wereldkundig gemaakt, we laten het nu nog niet zien en er mag nog geen foto van worden gemaakt." Om gek van te worden, Hét Boek waar half Beijum naar uitkijkt is er, maar het mag nog niet bekeken worden. Voor een nieuwsgierige blogger is dat bijna onverdraaglijk. Gelukkig kwamen de uitgever en z'n vrouw ondergetekende tegemoet: "Je mag wel een foto maken vanaf een afstandje. Hij loodste ondergetekende mee naar de woonkamer waar een beste partij boeken stond opgestapeld. Koortsachtig berekende uw blogger z'n kansen, als hij nou even sprint, een boek weggrist en hard de wijk in rent met een exemplaar? Het zat er niet in. Machteloos mocht hij vanaf vanaf een meter of vier een foto maken van de de uitgever met z'n 1600 Beijumer Boeken. Bij het verlaten van het huis zag hij dat het pand goed is beveiligd tegen nachtelijke inbrekers....
Het duurt nog acht dagen voordat we Hét Boek mogen inzien. Theo Smit heeft op de 23e mei de eer burgemeeste Rehwinkel het eerste exemplaar te mogen overhandigen. Er zullen drie partytenten op Plein Oost verschijnen, Jaap van Leeuwen zal een kleine speech houden, Vensterwijkmedewerkster Janny Weender gaat wat vertellen, Lammert Doedens gaat wat doen en...Nou ja komt en weest erbij!
Laten we hopen op een mooie en zonnige dag. Plein Oost zal gaan stralen, want we beleven die dag de geboorte van een heel bijzonder boek. Een boek over een bijzondere wijk waar hele bijzondere mensen wonen. Komt dat zien en komt dat beleven!! Plein Oost, 23 mei vanaf 16.00 uur. Boeren, Burgers, Beijumers.
(Onder embargo gaat een boek naar een verslaggever van DvhN. Op 24 mei zal een soort van recensie in dé krant van het noorden verschijnen)

Geen opmerkingen: