vrijdag 18 mei 2012

PERIODIEK BROEKJE, MUILBAND, POOPZAK


De afgelopen dagen was ondergetekende weer eens op inspectiebezoek in ons aller dierenspeciaalzaak Hoogenberg in Winkelcentrum Beijum. Op een bepaalde manier, en dat is puur intuïtief, heeft hij het gevoel dat hij hier de boel af en toe wat in de gaten moet houden. Nee, niks negatiefs over de familie die dit oer-Beijums bedrijf runt, kan geen sprake van zijn en daar zijn ze veel te sympathiek voor, het heeft denk ik meer  te maken met de psychiatrische ervaring van uw blogger wat maakt dat hij ze a.h.w. een beetje onder toezicht plaatst. Er is iets in hem dat zegt: hier gebeuren gekke dingen, dit kan wel wat begeleiding gebruiken. Bovenstaande foto's - en klik ze vooral groter-werden een paar dagen geleden gemaakt. Eerst maar de linker. Tussen de halsbanden en riempjes (ik neem aan voor honden, maar je weet het maar nooit tegenwoordig) stonden een paar eigenaardige producten die in de winkel te koop zijn. Een comfortabele muilband ziet u links. Wel kunnen hijgen maar niet blaffen. Het is tot daar aan toe. Het is het enige van de drie attributen dat nog niet op mensen wordt toegepast. Terwijl het in Beijum toch niet verkeerd zou zijn als je sommige mensen een comfortabel muilbandje om zou doen. Het veiligheidsvest dan. In de herfst en winter is het nog voor te stellen dat een hond met een verlicht hesje over straat gaat. Het is eigenlijk het normaalste ding wat er hangt, toch handig als je op een uitrengebied je hond in de verte met een veiligheidsvest kunt zien. Naar verluidt wordt ook nog gewerkt aan een zwemreddingsvest voor de trouwe viervoeters. En dan, zie rechts en geen idee waar het voor dient: een periodiek broekje. Wat-is-dat-en-waar-dient-dat-in-Gods-naam-voor? Waarom moet een hond een periodiek broekje dragen? Zou het met vrouwenhonden te maken hebben die een maandelijkse periodiek moeten doorstaan? U mag het zeggen, ik weet het echt niet.
De producten op de rechter foto komen weer in de buurt van m'n snapvermogen. Een poopzakhouder, daar moet je, denk ik, een hondendrol in stoppen. Bij nader inzien zelfs een goed idee, hondenbezitters uit Beijum, ga svp naar dierenspeciaalzaak Hoogenberg en schaf poopzakhouders aan. Voor een schoon Beijum. Vooruit, koop dan ook vast voor de donkere dagen van het jaar een veiligheidslampje in de vorm van een hart. Het zou niet gek zijn als de politie naast fietsverlichting dan ook de hondenverlichting zou gaan controleren. Maar alle gekheid op een of meerdere stokjes, het is toch echt een hele speciale dierenspeciaalzaak die we hier in Winkelcentrum Beijum hebben. De linker foto is donderdagochtend in de haast geschoten. U ziet eigenaar André bezig met een gat in het plafond van z'n winkel. Nee, ondergetekende, had geen tijd om te vragen wat hij aan het doen was. Zullen er nog meer eigenaardige producten boven de winkel liggen? Is er een geheime voorraadruimte? Kan het zijn dat er ook een kelder onder de zaak aanwezig is? U snapt wel dames en heren, ondergetekende is nog lang niet klaar met en uitgekeken op de meest speciale zaak van Beijum.
Uw blogger is erg bevooroordeeld, beste lezers, Dierenspeciaalzaak Hoogenberg is wat hem betreft de leukste en levendigste winkel van Beijum. Levendigst? Jazeker, ga maar eens kijken naar de honderden goudvisjes achter in de winkel. Cavia's, konijnen, etc. Leukste? Ga eens kijken en overtuig uwzelve.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is dit nu onverhulde reclame of een aanzet tot sm speeltjes ?

Anoniem zei

Ik vond de bikini latexeend een klassieker.

(rené)