zondag 6 mei 2012

BOUW JE EIGEN CARPORT

Nee, Beijum staat niet te boek als een zeer draagkrachtige wijk. We hebben hier veel eerder de titel achterstandswijk aan de kont hangen dan de eretitel villawijk. Het is niet anders, geachte wijkgenoten, tis hier geen Haren of Wassenaar. Tis maar Beijum. Nou ja, voordeel is wel weer dat hier geen kak woont, gewoon normale, nou ja..., hallo, mensen. 

Niemand hoeft vanuit de hoogte te doen, er zijn huurders en koopwoningbezitters, maar die staan bij mijn weten niet op gespannen voet met elkaar. Terzijde: ik begrijp dat in Beijum veel hoog opgeleide mensen wonen. Nee, er is geen kastensysteem in de groenste en gekste wijk van stad. Gewoon en eenvoudig volk woont hier. Ok, wel eenvoudig, maar niet gewoon.

Maar goed, ter zake, waar gaat dit verhaaltje heen? Wel, niet iedereen in Beijum kan zich een carport permitteren en vaak staat de situatie voor het eigen woonhuis dit niet toe. Maar geen probleem, sommigen weten daar prima een mouw aan te passen. Waarom niet je eigen auto-onderkomen bouwen met behulp van afvalhout en wat dekzeil? Is daar wat op tegen? Kijk eens wat voor auto er onder het sloppenwijkafdakje staat. Ziet u dat embleem?  Kan iedereen zich zo'n voertuig in Haren of Wassenaar permitteren? Juist. In Beijum kan het prima. Wat een wijk. Wie wil daar nou niet wonen?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit vindt ik heel erg grappig !

Anoniem zei

ik ook want ik ken de mensen die er wonen :-)