maandag 14 mei 2012

MAANDAGOCHTEND (115)

Een fietstochtje bracht me een kwartier geleden via de Froukemaheerd bij de Lidl. Het weekend is voorbij, en de koelkast moet weer worden bijgevuld. Gisteren las ik in een ochtendblad dat de bal over vier weken weer gaat rollen. Jawel, het EK-voetbal is in aantocht. Terwijl ik de linker foto in de 'Leukste Oranjestraat' van Groningen, nog altijd de Froukemaheerd, maakte, vroeg ik me af of de twee lollige, leukige en gevatte heren van een voetbalprogramma op deze vroege maandagochtend al weer bij de kassa's van de Duitse grootgrutter zouden staan. En jawel hoor, bij binnenkomst grijnsden de twee leukerds me reeds  toe. Of ik er ook mee op de foto zou willen? Nee, mag ik bedanken? Het is geen gedachte vanuit maandagochtend-chagrijn, de behoefte leeft op zaterdagavond net zo min als in aller vroegte tijdens deze eerste werkdag van de week. Wat moet je nou met zo'n foto waar je met twee leukerds op staat?
De Orangegekte zal binnenkort weer op Beijum neerdalen. Vaantjes, vlaggetjes en ander oranje prullaria zullen weer in het straatbeeld gaan overheersen. Jawel, niks op tegen, gewoon doen. Het heeft ook een bepaalde sfeer. Maar ondergetekende kijkt liever gewoon naar een mooie en spannende wedstrijd, de hele flauwekul en poppenkast er omheen is maar bijzaak. Over bijzaak gesproken, wie noemde voetbal ook nog maar eens 'de belangrijkste bijzaak ter wereld?'
Wat doet het er allemaal toe.  Over een maand gaan we lekker voetbal kijken. En hossen en brullen bij winst, balen en kankeren bij verlies.
De nieuwe week is weer begonnen. Om even van bijzaak naar hoofdzaak te gaan: een gezonde week toegewenst.

Geen opmerkingen: