dinsdag 15 mei 2012

HET DISTRIBUTIEDEPOT


Enige tijd geleden trof ik in de Hiddemaheerd een huis met een soort van carport met daar onder duizenden folders, bladen, reclame-uitingen etc. opgestapeld. Jawel, een foto maken was in orde. Hier staan mensen 's ochtends om vier uur op om kranten en andere dingen in ontvangst te nemen en om die weer mee te geven aan bezorgers. Vroege vogels, zogezegd. Maar toen ik ze in de middag trof zagen ze er kwiek en fit uit. Hoeveel abonnees van Dagblad van het Noorden heeft Beijum eigenlijk? M'n nieuwsgierigheid deed me deze vraag stellen, immers, de mensen die hier wonen kunnen dat weten. Maar nee, dat vertelden ze liever niet, ze wisten niet of dat zomaar gezegd en later gepubliceerd mocht worden. Gevoelige informatie waarschijnlijk. Hoeveel Telegraaf-lezers wonen er in Beijum?  Hoeveel Beijumers krijgen de Volkskrant door de deur? Hoeveel het Dagblad? Nee, m'n nieuwsgierigheid werd niet bevredigd.
Maar goed, de oplages van alle ochtendkranten dalen. En daar ga je liever niet mee te koop lopen. En het al helemaal niet vertellen aan een simpel internetsite-boertje uit Beijum.
Ja, internet heeft de toekomst, is denk ik dé toekomst. Maar wat kunnen nieuwe tijdschriften, verse kranten en frisgedrukte reclamefolders toch lekker ruiken. En wat een handig en praktisch eigen zaakje aan huis.

Geen opmerkingen: