donderdag 10 mei 2012

MICHEL VAN DE BEIJUMKORF MET PENSIOEN

Zie hem daar staan voor een door een collega van de BIB (Buurthuizen in Beijum) in elkaar gezette collage over hemzelf. Wie kent hem niet? In elk geval is hij een bekende onder de Beijumers die wel eens met activiteiten vanuit de buurthuizen, en in het bijzonder de Beijumkorf, te maken hebben gehad. Michel met de moeilijke Tunesische achternaam wenkte me afgelopen Koninginnedag: kom eens even mee jij, je moet even een foto maken!
Het is het begin van de video. Ik zou zeggen, bekijk die eens en zie een bijzondere Beijumer in actie. En let ook eens op die donderse ogen. Op de video hoort u ondergetekende een keer half schreeuwen omdat Michel zo nodig een onverhoedse schijnbeweging- stomp naar ondergetekende -moest uitdelen. Waarom? Zeg het maar. Volgens een collega kan hij ongrijpbaar zijn en weet je niet altijd wat je aan hem hebt. Zo ook vlak voor de opnames, zeggen dat je niet in de publiciteit wil, en tegelijkertijd glimmen van plezier omdat hij op Beijumnieuws komt. En wat staat de man daar toch trots voor z'n collage. Zie boven. Foto is zo'n beetje op commando gemaakt.
Ook vreemd, mijnheer vertelt op de video, afgelopen maandagmiddag in het winkelcentrum, dat hij op 8 mei 65 jaar zou geworden. Op de verjaardagskalender in het Heerdenhoes staat zijn naam bij 5 mei. Wat moet je met zo'n man? Ja, hij gaat drie maanden uitrusten. Zegt hij. Tientallen jaren actief binnen buurtcentrum de Beijumkorf, en dan ineens niks doen? Ik geloof er niks van.Volgens mij heeft hij nog wel enkele Beijumer ambities, hij wil zeker nog wat jaren actief blijven en zich op zijn manier voor de wijk blijven inzetten. 'Wat moet je met zo'n man' klinkt misschien wat negatief,  maar is niet zo bedoeld.' Vooral bij (nu ex) collega's kan hij een potje breken, hij staat dan wel te boek als eigenzinnig en eigenwijs, maar zoals iemand me toevertrouwde: "We zullen hem missen,"
Hoe zag hij er ruim 30 jaar geleden ook nog maar uit? Kijk hier.
Klein tipje van de sluier: koop ook het boek Boeren, Burgers en Beijumers. Volgens mij staat hij daar ook met z'n hoofd in...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Michel, je was een goeie man!
Groeten van een der lieverdjes uit de Beijumkorf

Kees Huizenga zei

Michel heeft een enorm netwerk in Beijum. Hij weet ook zeer veel over Beijum.

Michel is het scharnierpunt van de multiculturele samenleving in Beijum. De oprechte verbindingsofficier met zijn bekende hoed.

Als Michel zijn netwerk activeert (na de pauze van drie maanden), gegeven zijn drive en positieve energie, kan er iets moois opbloeien in de dreven van Beijum...