dinsdag 24 juni 2014

UIT DE OUDE DOOS (209)

Bovenstaande foto stamt uit 1978 of 1979. De inzendster schreef erbij: "Hier een foto die ik kon vinden van het pand Emingaheerd 108 waar ik als klein meisje van 10 jaar ongeveer een jaar heb gewoond. Nu 22 jaar later zit mijn jongste zoon hier op de crèche/ BSO." 
Als tegenwoordig ergens een straat of een voetpad wordt opgebroken, wordt dit steevast gedaan door mannetjes met oranje jasjes en broeken aan. Vaak staat er een oranje gekleurde auto bij. Zo te zien droegen werklieden destijds blauwe overalls, laarzen en een zwarte muts. Op de foto is te zien dat de drie heren die bezig waren een blauwe auto bij zich hadden. De blogger heeft geen idee of deze mannen via een particulier bedrijf aan het werk waren, of dat ze er destijds via gemeentewege allemaal zo bij liepen.

Pakweg 75 meter verderop rechts loopt de Claremaheerd. Zo te zien hangt op de gevel van het hoekpand een bord met opschrift. Zat daar eind jaren tachtig een winkel? En, helemaal goed kijken, staat daar (ook nog Claremaheerd) een bord dat aangeeft dat je er niet in mag rijden? Gold eenrichtingsverkeer voor de Claremaheerd, of waren er meerdere rijstroken en stond het bord er voor een parallelweg?
Beijumnieuws@ziggo.nl

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lijkt me niet dat deze foto van 1978 of 1979 is. De huizen aan de Claremaheerd zijn pas in 1983 gebouwd en de huizen op de achtergrond nog later denk ik. En de busjes zijn ook niet zo oud. Ik zou eerder zeggen eind jaren '80 ofzo.

Anoniem zei

busjes zijn volgens mij van het waterbedrijf

Johan Fehrmann zei

Ik denk dat de eerste Anoniem gelijk heeft en dat er een rekenfoutje door inzendster is gemaakt. De foto moet wel van eind jaren tachtig, begin jaren negentig zijn.

Anoniem zei


Deze foto = een goed voorbeeld van...verandering hoeft nog láng geen verbetering te zijn!!!
Had de bocht naar links en de rest erachter tot voorbij de sporthal maar gelaten, zoals het toen was!
Was plein oost niet hartstikke dood zoals het nu wél is!!!
(de fonteintjes daargelaten).

gr. Therèse