maandag 21 mei 2012

DE HEERDENPAD-POES-WACHTER

Hoe lang de poes- of kat- het Heerdenpad al in de gaten houdt weet ik niet precies. Ik schat al ruim twee jaar. Fiets de wijk uit of in via ons aller fietspad, en grote kans dat hij of zij er weer staat. Afgelopen vrijdag moest het er een keer van komen, een video-portretje van onze enige en echte Heerdenpad-poes-burgerwacht. Wat zoékt het beestje toch al twee jaar lang bij het fietspad? Ik weet van lezers dat ze hem of haar hier bijna dagelijks aantreffen als ze van of naar de stad fietsen. Nogmaals, wat zoekt het beestje daar? De fantasie van uw blogger slaat bij het stellen van deze vraag direct op hol. Zou er reeds een notoire Heerdenpadovervaller zijn overleden en is hij, compleet met karma en al, als poes/kat geïncarneerd om z'n fouten goed te maken? Geen idee. Het beestje staat er maar en staat er maar. Dag in, dag uit. Drentelend en lettend op de voorbijgangers. Als een lezer of lezeres weet wie de eigenaar of eigenaresse is van het beestje, mail dan naar Beijumnieuws@online.nl. Is hij/zij verantwoordelijk voor de afname van het aantal overvallen op ons aller fietspad? Ja, natuurlijk, flauwekul. Maar bijna elke dag loopt het daar maar. Lettend op de passanten. Vaak met kwispelende staart. Het is al weer even geleden dat het nummer 'the year of the cat' van Al Steward uitkwam. Het was, meen ik me te herinneren, ergens in de jaren tachtig. Bekijk toch even de video, vergezeld gaande met dit nummer. En zie onze kat of poes betrokken zijn met het wel en wee rond ons fietspad. En wat toont het beestje zich soms tevreden en draait het zich lekker op de rug rond op het pad. Tussen de video-scenes zijn foto's van onze poezenburgerwacht gezet.
Update 22 mei 9:49 uur. Dank voor de aanvullende reacties. Vandaar uit ook:
The "heerden path" cat
De heerdenpad poes: every day, in the morning this lovely cat sits along the busy bicycle path called "Heerdenpad" where I go by. In the sun, enjoying the traffic, or busy watching mice in the grass. Today, Sunday, I took the liberty of approaching her. She was delighted with the attention.
www.youtube.com/watch?v=aUWtgmMl5Ao
(Het lukt me niet om de video te bekijken..., http://www.flickr.com/photos/mitho/1858260413/


8 opmerkingen:

Jelger zei

Haha hoi deze kat viel me ook op sinds ik 2 jaar geleden in Beijum kwam wonen. Er loopt ook nog een oranje rond die wat minder zichtbaar aanwezig is.

Atsje zei

Die poes heet Mies en zit er veel langer dan 2 jaar. Een paar jaar geleden heeft er een stukje in de Beijumkrant gestaan over Mies. Dus maar even de archieven induiken ;).

Anoniem zei

Mies is van de Familie Van der Steege

Anoniem zei

http://www.flickr.com/photos/petervandersteege/3335443844/in/photostream/

Hier alle krantenartikelen en het verhaal van de baasjes van Mies.

Hier nog een paar prachtige foto's van Michiel Thomas
http://www.flickr.com/photos/mitho/1858260413/ waar in het artikel naar verwezen wordt.

Anoniem zei

Wonderbaarlijk! Zag de poes gisteren ook, binnen een straal van 100 m geen huis in de buurt.

Atsje zei

zie ook: http://www.atsjes.blogspot.com/2012/02/beijumskap-69.html Mijn zorgen blijken ongegrond, want Mies zit er ook nu de bosjes weg zijn.

Alie zei

Vind het altijd leuk om Mies te zien. Hierbij een leuke afbeelding van een poes die wel wat op Mies lijkt maar een speciale tekening op rug heeft.
http://pics.blameitonthevoices.com/012010/cat_on_a_cat.jpg

Anoniem zei

Een geniale kat vind ik dat:) Ze zit altijd lekker te genieten in het gras, zonnetje op d'r kop. Daar word ik vrolijk van!

Maar ik hoop wel dat ze goed uitkijkt, en niet de drukke weg oversteekt! Want daar maak ik me weleens zorgen over...