donderdag 1 december 2016

DE INLOOPMIDDAG/AVOND BOUWPLANNEN INNERSDIJK


Gistermiddag  en avond vond er een inloop-bijeenkomst plaats in buurtcentrum de Kleihorn aan de Fultsemaheerd. Hoe zien de plannen eruit voor het nieuw te bouwen verpleeghuis Innersdijk? 

Nog even de uitnodiging voor omwonenden en andere geïnteresseerden:
Beste omwonenden en geïnteresseerden,

Zoals u wellicht weet zijn er plannen om het terrein van het voormalige zorgcomplex ‘Innersdijk’ te herontwikkelen

Naast het nieuw te bouwen ‘Innersdijk’ door Zorggroep Groningen wordt op het terrein een gebouw gerealiseerd door Christelijke Woningstichting Patrimonium.
De afgelopen maanden is de planontwikkeling van beide projecten integraal door Zorggroep Groningen en Patrimonium vormgegeven. Met name de meer concrete plannen van Patrimonium willen wij graag met u delen.

Wilt u meer weten over de plannen en de vervolgstappen? U bent van harte welkom tijdens de inloopavond op woensdag 30 november tussen 17:00 en 19:00 uur in buurtcentrum ‘De Kleihorn’,Fultsemaheerd 87 in Beijum. Ook de gemeente Groningen zal aanwezig zijn om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Wij zien u graag op 30 november, koffie en thee staat voor u klaar!

Christelijke Woningstichting Patrimonium Zorggroep Groningen

De koffie stond gistermiddag vanaf 17.00 uur daadwerkelijk klaar in de Kleihorn. En het liep goed af en aan op de bijeenkomst, waarschijnlijk hebben enkele tientallen Beijumers de uitnodiging aangegrepen om te zien hoe het braakliggende terrein tussen Plein Oost en de Bentismaheerd eruit komt te zien, wat er op gebouwd gaat worden.

Volgend jaar zal worden begonnen met het realiseren van het Derdengebouw, het gebouw waarin o.a. WIJ-Beijum en buurtcentra Kleihorn en Heerdenhoes in komen. Zie hier een schets van het gebouw.


Klik de afbeeldingen groter om een indruk te krijgen van de nieuwbouw.

Ruim drieenhalf jaar geleden vond er ook een bijeenkomst over de nieuwbouwplannen van Innersdijk plaats. Ook in de Kleihorn, zie nog eens dit bericht

1 opmerking:

Anoniem zei

Het Welzijnsteam WIJ en het Buurthuis huren voor vijf jaar ruimte in de nieuwbouw aan Plein Oost. daarna ligt de zaak weer open.
Dat komt bekend voor: ook de Wegwijzer naast de bibliotheek en de Werk & Inkomen en de Burgerlijke Stand gemeentevestigingen naast de oude videotheek hebben ooit vijf jaar aan Plein Oost gezeten. En verdwenen toen weer door politieke wendingen in de gemeente.
Levert het Derdengebouw werkelijk een blijvende stimulans ter verbetering van de leefomgeving in Beijum Oost? Immers de leegstaande Oude Montessorischool is eigendom van de gemeente Groningen en ligt op een steenworp afstand. En overigens, hoe zeker is het voortbestaan van beide voorzieningen op de gemeentebegroting?