donderdag 10 november 2011

BEIJUMSE LEERLING IN JEUGDJOURNAAL

Beijum moet vanavond even naar het Jeugdjournaal kijken want er komt wat leuks op. En het heeft met Beijum te maken.

De Beijumse leerling Chanelle Marcos van groep 7 van de Johannes Calvijnschool schuift vanmiddag aan tijdens een lunch met prinses Maxima. En niet alleen het feestvarken, nee haar hele klas. Helaas heeft ondergetekende vanochtend geen foto kunnen maken van de feestbus die nu op weg is naar Utrecht. Maar geen nood, vanuit de school is toegezegd dat ze morgen een paar foto's gaan sturen. (Niet met Maxima er op, dat blijkt niet te mogen, aldus de opgetogen mevrouw van de Calvijnschool die ik net telefonisch sprak)

De combinatieklas 6 en 7 van de school is op weg naar het geldmuseum in de Domstad. Hier wordt de door Chanelle Marcos ontworpen winnende muntstuk geslagen. Zoals gisteren in een kort bericht gemeld: Chanelle is winnaar van een landelijke prijsvraag geworden!
Beijum was eerder dit jaar een keer onderwerp van vervelend landelijk nieuws. Maar vanavond allemaal even kijken, een meisje uit onze wijk zal vanavond tijdens het Jeugdjournaal het stralende middelpunt zijn in het uit te zenden item over geld en muntstukken.
Als het goed is volgen er morgen foto's.
Update 19.30 uur; ik heb onze Beijumse prijswinnares niet in het Jeugdjournaal gezien. Misschien morgen. Ondergetekende zal zich daarover informeren.
Update: 20.10 uur. Een lezeres die contact heeft met de ouders van de prijswinnares mailde:
Ik wilde je net mailen, het was overal aangekondigd, en nu blijkt dat het jeugdjournaal het niet heeft uitgezonden... er is wel een stukje geweest op RTL 4, maar dat ging niet over de prijs maar over sparen en Chanelle was nauwelijks in beeld. Wel klasgenootjes aan het woord.. en Maxima die de munt als eerste kreeg. Heel lullig inderdaad! Maar ik heb haar moeder net gesproken, die tipte mij over RTL 4, en die was ook wat teleurgesteld, want de hele school rekende erop.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk, mijn oppas meiske is er ook bij! Sanne! Ik hoop ook een glimp van haar te zien!