donderdag 24 november 2011

GROETEN UIT BEIJUM

Voor alle Japanners, Amerikanen, Chinezen, Brazilianen, Fransen, Engelsen, Duitsers, Italianen die hier de komende jaren vakantie gaan vieren, en ook voor de vele Nederlanders die een dagtochtje naar het wonderschone en wonderlijke Beijum gaan maken, is er goed nieuws. U kunt vanaf nu een kaartje vanuit Beijum naar uw familie, collega's en bekenden sturen.
De accommodaties in Beijum zijn wellicht nog niet toereikend om de invasie van toeristen het hoofd te kunnen bieden, maar er zullen hotels op Plein Oost en West komen, en ondanks felle protesten van milieu-organisaties zullen aan de zuidrand van Beijum toch appartementencomplexen gebouwd gaan worden. Er komt een vliegveld en een grote camping in Kardinge, de Zuidwending zal rondgetrokken worden en er zullen rondvaartboten gaan varen, er komt een VVV-kantoor op Plein Oost en Beijumers mogen een bord met 'Bed en Breakfast' in hun tuin zetten mits ze aan de voorschriften die hiervoor gelden voldoen. Er komt een grote Kathedraal in het Groene Hart van Beijum en een Beijumer Museum op de plek waar nu Innersdijk nog huist. Er wordt nog gesteggeld over de aanleg van een  of mogelijk twee treinstations in de wijk.
Ja, Beijum staat aan de vooravond van grootse en ingrijpende veranderingen. Deze kaart werd met het oog daarop voorzien van de volgende tekst opgestuurd. Het moet gezegd, Pand49 en Atsje Straatsma spelen zeer handig in op de  omwenteling van Beijum van onbeduidende wijk naar een bloeiend toeristencentrum:
Er zijn nu “Groeten uit Beijum” ansichtkaarten te koop bij Atelier Pand49 op Plein Oost en bij De Groene Zon in de Wiershoeck. De foto’s op de kaart verschenen eerder in de vrijdagavondrubriek “Beijumskap” op Beijumnieuws van fotograaf Atsje Straatsma. De kaart kost € 1.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

En er komt een busverbinding met de superbus van Wubbo Ockels met de Eemshaven om de stroom van toeristen snel en comforttabel te vervoeren van de cruiseschepen naar Beijum en terug.:)

Amanda

Anoniem zei

Beijum stelt zich kandidaat voor de Olympische Spelen van...?

hhofstra zei

dan meteen die kabelbaan ook maar