zaterdag 5 november 2011

MAURO EN MULTICULTUREEL BEIJUM

Van verschillende kanten werd ik afgelopen week gemaild en aangesproken. In deze trant: Je gaat toch dat hoofdstuk in het Beijumer Boek schrijven over alle verschillende nationaliteiten in Beijum? Kun je niet een lans breken voor Mauro tegen die vreselijke hufters van het CDA?"
Het Boek 'Boeren, Burgers en Beijumers' zal geen politieke lading kennen, wat dat betreft is het ongekleurd. Terecht, lijkt me.
Vanmiddag sprak één persoon me in Winkelcentrum Beijum aan, twee anderen mailden er over. Over deze cartoon van Tom Janssen, vandaag in Dagblad van het Noorden. Treffend, noemen de verwijzers de cartoon.
En, of ik als ' allochtonendeskundige' in de meest gekleurde wijk van de stad hier ook iets over wilde schrijven.
Tja. Vanuit mijn onderbuik- mogen bloggers en journalisten daar ook uit reageren, of is dit alleen aan politici voorbehouden?- komt de gedachte omhoog: Mauro is de morele winnaar van deze koehandel. De hoeren Maxime Verhagen en Gerd Lees de verliezers, evenals pooier Geert Wilders. Mijn verstand zegt: moet je dat nou wel schrijven, krijg je daar geen gedonder mee? Wel nee. Geert Wilders gaat prat op vrijheid van meningsuiting, ik mag hem best een pooier en een rat noemen. Dat soort taalgebruik vindt hij helemaal niet erg. En hij houdt zijn prostituees Verhagen en Leers wel onder controle. Soms kun je als blogger je voordeel doen uit het populistische gedachtengoed, en de bijbehorende vrijheid van schreeuwlelijk gedrag-meningsuiting.
Liever schrijf ik bovenstaande allemaal niet. Het is namelijk nogal respectloos. Maar goed, als 'deskundige' op het gebied van allochtonen in de bontste wijk van de stad ben ik van mening dat er nogal respectloos met Mauro is en wordt omgegaan. Ok, zet hem er eventueel uit. Maar dan zonder dat gekonkel, achterkamertjespolitiek, gehuichel en hypocriete gedraai.
Als de beide genoemde hoeren en de pooier het er niet mee eens zijn, en zich gekwetst voelen over wat ik schrijf: Beste heren, weest niet boos. Ik regel voor ons viertjes zo een paar kaartjes voor de komende thuiswedstrijd van onze Fc-Groningen. Op mijn kosten.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Albayrak (PvdA) heeft in 2007 al gezegd dat Mauro terug moest.
Nadat hij al door de rechter was afgewezen.
Hij viel toen ook niet onder de regels van de pardonregeling.
Job Cohen heeft in ca.2001 als staatssecretaris van Justitie de huidige asielwetgeving ingevoerd.

Anoniem zei

Die cartoon klopt niet. Het bedrijfskeffertje Verhagen heeft te maken met nóg een partij, zeer streng voor asielzoekers: de VVD.

(rené)

Anoniem zei

Je hebt helemaal gelijk, en de cartoonist ook. Toch lees ik op zondag liever een stukje en een mooie foto van L. Staghouwer.

Kees K. zei

Zijn het niet de linkse onderbuiken die over de media gebraakt hebben om 'onze' Mauro vol in het voetlicht te zetten? Dat mag je dat verdwaasde kind toch niet in de schoenen schuiven?

En de eerste Anoniem heeft gelijk, de wetgeving en handhaving waren al beslist voor Wilders de regering gedoogde. Dus die cartoon slaat nergens op, behalve dan op haatzaaien.

Overigens mag Mauro van mij wel blijven, die zal van meer 'nut' voor Nederland kunnen zijn dan die voetballers die na een paar doelpunten gelijk versneld een Nederlands paspoort krijgen.

Anoniem zei

@Kees K. Man,je lijkt wel zon humorloze moslim, cartoon haatzaaien? Omdat Verhagen als bedrijfspoedel van wilders word neergezet. Wat moet jij boos geweest zijn toen Wilders Cohen een bedrijfspoedel noemde.

Anoniem zei

Politicus = Iemand die op slinkse wijze zijn doel wil bereiken.

En dan maakt het niet uit of ze rechts, links of in het midden zitten.

Anoniem zei

Kees K is vast en zeker een makkelijk wonende blanke Nl-er.

Kees K. zei

Anoniem 7-11 09:33 begrijpt de grap dus niet.

Anoniem 7-11 19:06 ja ik woon aangenaam en ben blank en gek genoeg, ik ben ook een Nederlander. Moet ik me nou schamen of wat bedoel je eigenlijk met je lege reactie?

Anoniem zei

@Kees K. De zin dus die cartoon slaat nergens op, behalve dan op haatzaaien is een grap? Goh, wat knap bedacht.

Kees K. zei

Anoniem 8-11 22:53 Goed he? Maar ik ben niet slim genoeg om hem zelf te bedenken, ik heb 'haatzaaien' geoogst bij de commentaren vanuit de linkse hoek de laatste jaren.

Anoniem zei

@ Kees K. Haatzaaien = demoniseren. Een vondst van rechts, net als de kogel kwam van...
Verder moet je het maar bekijken met je gezever op links en het slachtofferig wijzen met het vingertje. Een linkse of rechtse directe, hte is om het even.

Anoniem zei

Nee, hier heeft moslim basher en racist Kees K. geen weerwoord op.

Kees K. zei

Tegen zoveel intellect, deskundige analyses en duiding kan ik natuurlijk niet op. Dus geluk gewent, jongens of meisjes anoniem.