dinsdag 22 november 2011

UIT DE OUDE DOOS (95)

Deze foto komt uit het plakboek van een Sibrandaheerster, en is ongeveer 32 jaar oud. Of de noodwinkel van Meins toentertijd in de genoemde heerd stond is me ontschoten. Maar het zou zo maar kunnen. Op de foto ziet u links de 'barak' van de levensmiddelenwinkel. Aan de planten op de voorgrond te zien was het voorjaar of zomer. De dame die op de foto aan komt lopen lijkt me een jaar of 33 oud, ze zal nu, als ze nog leeft, ongeveer 65 jaar zijn.
Enig idee waar het rijtje huizen op de achtergrond staat? Beijumnieuws@online.nl
Update 20.04: Amanda reageerde weer onder dit bericht en geeft weer een prachtige aanvulling. En passant stelt ze zich ook even voor:
Heb deze krantenartikel al eens eerder geplaatst en hier hebben ze het over de Asingaheerd, nu bestaat die niet in Beijum maar is deze er wel geweest en is dit veranderd in Stoepemaheerd later omdat het misschien verwarring gaf met de Asingastraat in de Korrewegbuurt.
Nou anoniem is Amanda opgegroeid in een gehucht ( +/- 200 inwoners ) buiten het dorp in de provencie Groningen. Later verhuisd naar de stad Groningen en in verschillende wijken gewoond en nu wonen wij alweer een geruime tijd in Beijum. Johan ken ik niet persoonlijk wel eens tegengekomen op de fiets maar verder ken ik hem niet.
Update woensdag 20.16 uur: Een lezeres mailde: Hé Johan die loods staat nou als autopoetsbedrijf in de stad daar laat ik mijn auto wel eens wassen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Heb deze krantenartikel al eens eerder geplaatst en hier hebben ze het over de Asingaheerd, nu bestaat die niet in Beijum maar is deze er wel geweest en is dit veranderd in Stoepemaheerd later omdat het misschien verwarring gaf met de Asingastraat in de Korrewegbuurt.

Nou anoniem is Amanda opgegroeid in een gehucht ( +/- 200 inwoners ) buiten het dorp in de provencie Groningen.
Later verhuisd naar de stad Groningen en in verschillende wijken gewoond en nu wonen wij alweer een geruime tijd in Beijum.

Johan ken ik niet persoonlijk wel eens tegengekomen op de fiets maar verder ken ik hem niet.

Anoniem zei

Hoi Johan,

De noodwinkel stond op de Sibrandaheerd op de plek waar nu een parkeerplaats is. Als je vanaf de cafetaria over het bruggetje de Sibrandaheerd op gaat stond de winkel daar gelijk aan de linkerkant.

Anoniem zei

Hoe de krant aan de Asingaheerd komt, maar hier een krantenartikel van het N v/h N van 23 dec 1980 waar de Sibrandaheerd wordt genoemd.

Amanda

Bianca zei

Leuke aanvullingen. Bedankt!

Bianca...(froukemaheerd) zei

Ik ken me de het nog goed herinneren en de hij stond niet op die parkeerplaats maar waarnu het gras/parkje is .....dus niet aan de linkerkant maar aan de rechterkant.... en ja de sibrandheerd dus...