woensdag 30 november 2011

VAN CLAREMAHEERD NAAR PLEIN OOST

De werkzaamheden bij dé ingang naar ons aller Plein Oost, de Claremaheerd, zijn vanochtend afgerond. De parkeerplaats is wat ruimer geworden zodat het in- en uitparkeren wat gemakkelijker zal gaan dan voorheen het geval was. Op de linker foto, klik groter, ziet u werknemers die deze heerd de afgelopen weken onder handen hebben genomen nog even napraten. "We moeten hier alleen nog een beetje opruimen, maar de klus is geklaard."

Achter de heren zijn twee parkeerplaatsen voor invaliden gesitueerd.
Honderd meter verder op waren op hetzelfde ogenblik collega's begonnen met de aanpak van ons Beijumer woonkamer. Zie foto rechts, ook groter te bekijken. De heren op de foto zijn bezig om de zware bakbeesten die het middenplein omsluiten naar beneden te halen. Dat houdt in, er uit halen, zand, pardon, ik bedoel klei, wegscheppen en de bakbeesten een voor een een stuk lager terug zetten.
Het moet allemaal tot doel hebben om onze woonkamer op Oost nog veel gezelliger en aantrekkelijker te maken dan dat het al is.
Maar het grote werk op Plein Oost gaat over een aantal weken pas los. Op de achtergrond ziet u een bekend groot en wit gebouw. Innersdijk. Nog wel, maar niet lang meer. Wat je ook van ons Plein mag vinden, er gebeurt weer eens wat. Of het wat wordt is de grote vraag. Maar een wijsgeer zei ooit: het doel is niet belangrijk, de weg er naar toe, daar gaat het om. De komende weken kunt u de wegen die moeten leiden naar een beter plein blijven volgen op Beijumnieuws.

1 opmerking:

Kees K. zei

De weg er naar toe is dus niet veranderd, het is zelfs meer een fuik geworden. Waarom nou niet ook een stukje wegberm weggenomen? De gemeente blijft verbazen met z'n planologie.