zondag 6 november 2011

EEN HERFSTRONDJE FIETSEN

Het was een rustige herfstmiddag. Een heel klein beetje nevelig, dat wel, maar dat geeft de herfst vaak wat mysterieus, in m'n beleving. De herfst staat symbool voor loslaten en sterven, zoals het voorjaar geassocieerd wordt met bloei en nieuw leven. Na het oude konijnehok in de vuurkorf te hebben verbrand, zie blogbericht van een paar dagen geleden, maakte ondergetekende een klein rondje Beijum en Kardingerpark. Een konijn begraven en het hok verbranden is loslaten. Ook in het Kardingerpark liet en laat de natuur massaal los, en dat gebeurt vooral zichtbaar door de bomen. Op de linkerfoto, klik groter, ziet u volwassenen en kinderen in de speelkooi ballen, terwijl twee andere Beijumers de dag gebruiken voor een lekkere herfstwandeling. Ondergetekende ging na het maken van de foto ook die kant op en hij bekeek vanaf een afstandje het plukbos in wording. Daar valt nu natuurlijk niks te plukken, wel vraag ik me af of dit het komende voorjaar wel al het geval zal zijn. Wat een piepboompjes nog maar.
Nee, een 2e achtereenvolgend weekend een foto van de nieuwe skatebaan plaatsen, dat lijkt me teveel van het goede. Maar wat was het daar weer druk! Wat een geweldige vondst om daar een skatevoorziening neer te zetten. De jongeren, ik telde er 35, waren ook vanmiddag weer druk bezig met het maken van allerhande behendige capriolen op de skates. Niet verkeerd, beter dan overlast veroorzaken of de boel slopen. Bewegen en zweten.
Even langs het verderop gelegen Sportcentrum Kardinge fietsen. Ook daar was het druk, aan de gestalde fietsen in de gratis bewaakte fietsenstalling te zien. Wat een luizenbaan hebben de mannetjes van de bewaakte fietsenstalling toch. Aan de andere kant, je kunt je stierlijk vervelen in zo'n wachthokje, lijkt me, werkuren gaan nou eenmaal sneller voorbij als je lekker druk bezig bent. Zie foto rechtsonder.

Daarna via de Fossemaheerd de wijk weer ingefietst. Wat prachtig wonen daar aan de rand van de wijk, zie foto rechtsboven. En ook in de Fossemaheerd zijn de bewoners blij met hun kinderen. En ook daar willen ze ze maar al te graag beschermen tegen te hard rijdende automobilisten, zie foto linksonder. Een groen mannetje maant de automobilisten tot voorzichtig rijgedrag.
Daarna weer koers gezet naar huis. Even een pilsje drinken in de lege tuin. Op weg naar huis zag ik drie konijnenhokken bij verschillende Beijumers in de tuin staan. Normaal gesproken vallen die mij nooit op. Het doet denken aan vroegere tijden toen er wel eens een verkering uit ging. De weken na de breuk zag je je ex in allerlei gedaantes voor je of over straat gaan. Dezelfde jas die iemand aan had, iemand op net zo'n soort fiets, of met dezelfde haren. Zo zal dat ook werken met een konijn die na zesenhalf jaar plotseling weg is. Ik zie ineens overal konijnenhokken.
Het begint al weer te schemeren op moment van schrijven. Het was een lekkere herfstdag. Nee, die is nog niet voorbij, er komt nog een lange avond.

Geen opmerkingen: