maandag 14 november 2011

MAANDAGMORGEN (92)

Nee, de wereld komt niet altijd lief, aardig, warm en gezellig over. Dat bedacht ik me toen ik een uur geleden de wijk bij Beijum Zuid uitreed. Voordat deze foto werd genomen keek ik eerst links bij het passeren ervan even de Fossemaheerd in. Onfris nieuws kwam afgelopen weekend vanuit deze heerd de wereld in. Een drugsgerelateerde overval. Wat mij betreft roken mensen af en toe een onschuldig jointje, maar de grote sommen geld die in de drugshandel rond gaat wakkert bij sommigen klaarblijkelijk een ziekelijke begeerte aan, iets waar geweld een rol in kan gaan spelen.
Voor het stoplicht wachtend bedacht ik me dat door het vallen van de herfstbladeren dit stukje Beijum, zie foto, misschien wel een klein beetje veiliger is geworden. Alhoewel, als een of andere zieke geest het in z'n kop zou halen om hier, boven bij het Heerdenpad,  iemand te overvallen, of veel erger, iemand willen aanranden of verkrachten, dan heb je kans dat dader én slachtoffer samen naar beneden kukelen. Er zit nog een klein stukje hekwerk aan deze kant van fietsbrug over de Beneluxweg, u kunt het bekijken door de foto groter te klikken. Nogmaals, het stijl aflopende gedeelte lijkt me geen plek voor een overval of sexueel delict. Ik zie het al voor me, met de revolver in de hand en met de broek op half zeven kukel je hier als overvaller/aanrander zo naar beneden. Het zou toch wat zijn als zo'n persoon naar beneden kwam rollen en plat op de bek voor je auto terecht zou komen? Het zijn zieke gedachten op deze maandagochtend, ik geef het toe. En ook wel weer een beetje komisch. Tja, het leven zit niet zonder gevaren, je kunt in de auto zittend tegenwoordig ook maar zo met een katapult of geweer worden beschoten. Zie het blogbericht van gistermiddag over het kapotgeschoten autoraam van een Beijumse.
Maar goed, wat een zwarte gedachten, je zou bijna vergeten dat het leven ook een feest is, en dat we in de mooiste (en gekste) wijk van de stad wonen. De nieuwe week is weer begonnen. In honderden huizen in de Fossemaheerd is nog nooit een overval geweest, op deze plek aan het Heerdenpad heeft nog nooit een overval of sexueel delict plaatsgevonden, en duizenden auto's in de wijk zijn nog nooit beschoten. Tel uit je winst.
Daarom voor deze week veel optimisme en gevoelens van veiligheid toegewenst.

Geen opmerkingen: