maandag 14 november 2011

SKATEBAAN IS GROOT SUCCES

Afgelopen zaterdagmiddag maakte ik vlak voordat het schemerig werd deze foto van de skatebaan aan de voet van de Kardingerheuvel. Het vroor niet, maar het was wel erg koud. En weer schoot me tijdens het er langs fietsen de speech van een jongeman te binnen op de openingsdag. Hij sprak de verwachting uit dat het skatepark komende zomer op zou bloeien. Ik vroeg me toen al af: dan pas? Ze zijn niet allemaal zichtbaar op de foto, maar ik zag 25 tot 30 jongeren blauwbekkend van de kou toekijken of  bezig met allerlei capriolen. Eigenlijk moeten ze de komende maanden even een lekkere warme kantinetje bij de skatebaan krijgen waar ze een glühwein of pilsje kunnen drinken na gedane arbeid. Kom op gemeente, zijn er nog wat centjes over om het succes van de skatebaan uit te bouwen?
Ook bij de mensen van 112groningen wordt de skatebaan als groot een succes gezien. Dit bericht verscheen afgelopen zaterdag op de site:
Skatebaan Kardinge blijkt groot succes (Video)

Groningen - 28 Oktober 2011 was de officiële opening van het Skatepark bij Kardinge. (Locatie: onder aan de Kardinger bult, direct tegenover Pitch en Putt) Dit Skatepark is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de jongeren zelf. Onder leiding van een Patrick Eindhoven hebben jongeren uit Lewenborg, Beijum, Ulgersmaborg en omstreken ideeën uitgewisseld en deze vertaald naar schetsen. Het resultaat is een prachtige Skate voorziening onder aan de Kardingerbult. De afgelopen maand hebben vele skaters het nieuwe park ontdekt. Hier een verslag in opdracht van 112Groningen.nl. (Bekijk eventueel de video op genoemde site; JF)

1 opmerking:

Sandy zei

Wat leuk dat je dit op je site geplaatst hebt! Een supergoed initiatief om een skatepark op deze plek neer te zetten. Onze zoon is er regelmatig te vinden en niet alleen kids uit Beijum,Lewenborg en omstreken, maar zelfs jongeren uit Bedum komen speciaal hierheen om te skaten!