dinsdag 8 november 2011

OPEN DAG FOKUS BEIJUM

Het schijnt er druk te zijn geweest. Van horen zeggen, en ik heb geen enkele reden om daaraan te twijfelen. In vliegende vaart stoof uw blogger vanmiddag omstreeks half vijf even naar binnen, want ook drukdrukdruk, en hij had dit keer geen tijd, zoals in voorgaande jaren, om een filmpje te schieten. Fokus Beijum had vanmiddag een open dag, en zie daarvoor ook de aankondiging van vanochtend.
Jawel, de aanwezige ADL-assistenten wilden wel even op de foto. Kanjers, die mensen met een beperking dag en nacht ondersteunen in hun dagelijkse levensbehoeften. En waarom niet even direct de twee aanwezige accordeonisten er ook bij op?
ADL-assistenten? Waar helpen ze dan zoal mee?
Algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) zijn de handelingen die mensen dagelijks in het gewone leven verrichten. Het begrip wordt vooral in de zorg gebruikt om te bepalen in hoeverre iemand zelfredzaam is. Iemand die heel weinig ADL-verrichtingen zelf kan doen zal veel hulp nodig hebben en misschien zelfs in een verpleegtehuis terechtkomen.
De lijst met ADL-activiteiten is als volgt: Zie het opsommingslijstje op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Algemene_dagelijkse_levensverrichtingen

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Was de Bob er ook?

Bianca zei

Zucht, aub niet weer de bob. Bah! Svp de wijk uitknikkeren en een goede bew.org oprichten.