woensdag 23 november 2011

NIEUW SCOUTINGGEBOUW DE VOERMAN

Scoutinggroep de Voerman stuurde onderstaand persbericht:
Scouting de Voerman pioniert een nieuwe toekomst.


Archieffoto
Jeugdleden van scoutinggroep de Voerman uit Beijum ontwerpen komende zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur een nieuw en eigen scoutinggebouw. Net als echte architecten maken de welpen, kinderen van 7 tot en met 11- maquettes. 
De oudere jeugdleden werken hun ontwerp op een echte scoutingmanier uit. Zij bouwen hun ontwerp komende zaterdagmiddag levensgroot in hout en touw. Deze manier van tijdelijk bouwen, pionieren, kennen zij goed. Op kamp bouwen zij zo ook hun keuken of toilet. Het bouwwerk verschijnt op het terrein waarop de groep hoopt te mogen bouwen, het grasveldje naast de Dom Helder Camaraschool. Twee architecten van Platform GRAS geven de kinderen professionele ondersteuning.

Bezoekers en eigen leden kunnen op het nieuwe terrein bij een vuurtje broodjes bakken en natuurlijk is er koffie. De dag eindigt met het strijken van de vlag voor het toekomstige gebouw.
De Voerman willen al jaren een nieuw gebouw. De oudste scoutinggroep van de Stad huist nu in één lokaal in multifunctioneel wijkcentrum het Trefpunt in Beijum. Dit lokaal is te klein en biedt geen mogelijkheden tot overnachten. Ook herbergt ook een jongerensoos die op dezelfde tijd samenkomt als de oudste leeftijdsgroep van de Voerman. Dit geeft regelmatig problemen

De bouwcommissie van scoutinggroep de Voerman wil met deze dagen de leden op een leuke manier te betrekken bij hun nieuwe gebouw. Ook zullen de ontwerpen en foto- en filmmateriaal van deze dag gebruikt worden om mogelijke architecten en financiers meer over de groep en de wensen van de kinderen te vertellen.

Geen opmerkingen: