dinsdag 15 november 2011

UIT DE OUDE DOOS (94)

Een mysterieuze foto deze keer, ondergetekende snapt er helemaal niks van. Te zien is de Beneluxweg, het gras dat u ziet ligt (lag) ergens  tussen een reeds gebouwde heerd en en de genoemde ringweg in. De onderdoorgang links is in elk geval niet bij de huidige afslag Beijum- Zuid. Zou het het latere kruispunt bij Beijum Noord zijn? Moesten de op- en afritten bij de Sijgersma- en Heratemaheerd nog gemaakt worden en is het daar? In elk geval zie ik een lantaarnpaal staan in het gedeelte wat later een stuk Beijum zou worden. En achter het oor van het paard zie ik ook nog een soort van paal staan. Op de gok zeg ik dat dit later (een gedeelte van) de Heratemaheerd moest worden. Of is dit gewoon een gedeelte van de huidige groenstrook tussen de Beneluxweg en Bottema- of Kremersheerd?  En wie zijn um Gottes willen die beide dames op de foto? Wonen ze nog in Beijum? Waren dat hun paard en pony?
Wie meer weet: Beijumnieuws@online.nl

2 opmerkingen:

Kees K. zei

Het viaduct lijkt me wel zeker Beijum-noord, maar dan is er wel later flink afgegraven. Het ziet er naar uit dat de foto genomen is vanuit de Hunze-kant.

Henk Lankamp zei

Vanaf de de latere Heratemaheerd gemaakt. De hoogspanningsleiding is op de foto te zien achter de ringweg, dat is dus de Hunze-kant.