vrijdag 18 november 2011

VERANDERINGEN ALBERT HEIJN BEIJUM

Albert Heijn Beijum staat bekend om de ruime paden, en om de ruimte überhaupt. Het winkelt lekker als je de ruimte hebt want de AH is vooral op zaterdagmiddag ook een sociale ontmoetingsplek.Ik sta regelmatig tien minuten met iemand te teuten zonder dat je iemand in de weg staat. Wel eens in de Appie in de Oude Ebbingestraat geweest? Wat een gekrioel op de kleine ruimte daar! Geef dan maar die in Beijum.
Maar, het ruimtelijke gevoel in onze AH had ook zo z'n negatieve kantjes. Had? Jawel, de gangpaden worden deze dagen smaller gemaakt doordat er extra stellages met producten naast de bestaande stellages worden gezet. Volgens de bedrijfsleiding gebeurt dit omdat klanten de laatste tijd steeds vaker nul op het request kregen als ze naar een bepaald product vroegen:" Ruimte is mooi, maar het houdt wel in dat het aanbod van produkten minder is. Daar hebben we klachten over gekregen, mensen zien aangeprijsde produkten in de reclame regelmatig niet terug in hun eigen winkel."
Minder ruimte dus, en minder ergernis omdat gewenste producten niet aanwezig zijn. Het wordt nog voller op de zaterdagmiddag. Wie weet komt dit de gezelligheid nog meer ten goede.
Over 'gezellig boodschappen' doen gesproken, er zijn ook redelijk wat mensen die er een hekel of geen boodschap aan hebben, of die qua tijd in de problemen komen als ze de winkel door moeten. Binnenkort meer over een alternatieve manier van boodschappen doen bij A- Beijum. Iedereen die dit leest is aangesloten op het wereld wijde web. En laat dat nou net de weg zijn, of worden, naar een snellere manier van boodschappen doen. Binnenkort meer hierover.

Geen opmerkingen: