woensdag 9 november 2011

GEACHTE MIJNHEER OF MEVROUW ELUDE,

Sinds ongeveer een half jaar verblijdt u ons regelmatig met uw teksten in Beijum. Nou ja, teksten, het blijft steeds bij maar één woord. Je kunt het zo gek niet bedenken of uw naam prijkt ergens in de wijk op het een of andere object. Bruggen, elektriciteitshokjes, muren, etc. Ik moet u bekennen dat ik niet weet of Elude uw voornaam, dan wel uw achternaam is. Alleen u weet dat. Is het een schuilnaam? Een pseudoniem? Ik weet ook niet of u een heer of een dame bent, daarom mijn aarzelende aanhef boven deze oproep aan u.
Oproep? Jawel geachte mijnheer of mevrouw Elude, ik wil u graag wat vragen. Zou het ook mogelijk zijn dat u uw Eludetje een keer niet in de wijk neerkalkt, maar naar mij opstuurt? Ik wil u namelijk graag een mini-Elude-serie aanbieden. Als u nou om te beginnen tien exemplaren van uw prachtige naam naar mij opstuurt, het liefst in allerlei variaties en kleuren, dan beloof ik u dat ik ze tien weken achtereen ga publiceren.
Het lijkt me een plus-plus-situatie. U kunt uw diepgewortelde behoefte aan erkenning uitleven via een goedbekeken wijkmedium, en Beijumers kunnen verschoont blijven van uw ongevraagde hulpkreten - zie mij! Ik kan u tijdens de lopende serie natuurlijk niet verbieden om uw geweldige mooie naam op muren en glazen te blijven aanbrengen, maar ik zou u daar wel een verzoek toe willen indienen.

Geachte mijnheer of mevrouw Elude, zou u zo vriendelijk willen zijn om op deze oproep te reageren? Ik beloof u dat u anoniem blijft, en ook beloof ik u dat ik achter uw rug om geen psychiater in ga schakelen. Het liefst ga ik in het donker een keer met u op pad, u kunt dan onzichtbaar in beeld uw nachtelijke arbeid verrichten. Uiteraard alleen als u het daar mee eens bent! Maar zullen we eerst wat afspreken voor de Beijumnieuws- Elude-serie?
Vriendelijke groet,
Johan Fehrmann, beheerder van Beijumnieuws.

Ps. Ik hoop dat er geen copyright op uw creaties van toepassing is. Of heet het toevallig copywrong? Vindt u het goed dat ik twee foto's van uw fabelachtige creaties online zet? Zie afbeeldingen.
Neem aub contact op! Beijumnieuws@online.nl
Voor de niet zo geïnformeerde lezers, onze fantastische Elude heeft links op de foto haar of zijn prachtige naam aangebracht op een lantaarnpaal op het Heerdenpad. En rechts op een brug boven De Zuidwending. Beide foto's zijn vanochtend genomen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Elude is natuurlijk helemaal geen naam. Het is gewoon een Engels woord. Ontwijken, wegrennen, vluchten.
De wijkagent deed deze week een twitteroproep, dus het zal wel vreemd zijn als hij zich bij jou zou melden. Past ook niet bij het woord.

Anoniem zei

De ideoten zonder kloten, de dwazen, ze schrijven op ramen en glazen. Cowards!

Karin zei

Johan waar woon je? kom ik wel ff een mooie creatie op je muur zetten.

Jelger zei

Oh Elude, wat een demon. Vervuiler van ons prachtig grijs en rood, onbedoezeld beton en baksteen, door ons aller geliefde architectenbureaus gevrijwaard van elke expressie.

Nu moet ik toegeven dat ik weinig heb met zulke 'taggers', lui die overal hun naam op kalken, maar zolang ie het niet op huizen en auto's doet kan het van mij door de beugel.