zondag 20 november 2011

VROUWENSTREKEN IN PAND49

Vanmiddag omstreeks kwart over vier is de zoveelste expositie in Pand49 geopend. Op de foto ziet u beide hoofdrolspeelsters Hilda Hofstra (rechts) en Marion Verkerk staan. Vrouwenstreken, zo heet de expositie van beide kunstenaressen die tot en met 22 december in het kunstenaarspand naast de Aldi op Plein Oost is te bewonderen. Vrouwenstreken, een term met een dubbele betekenis. Zoals mannen streken kunnen hebben, zo doen vrouwen er vaak niet voor onder. Om de genoemde vrouwen met streken een beetje in de gaten te houden hield Henk Oostinga, links op de foto, op deze zondagmiddag een oogje in het zeil.
Maar goed, de letterlijke streken die beide dames aan papier en doeken toevertrouwen staan de komende vier weken centraal. Wat schrijft Gezinsbode.nl hierover?
Schilderijen, tekeningen en collages van Hilda Hofstra en Marion Verkerk zijn vanaf zondag 20 november te zien in Galerie Pand49. De opening is zondag om vier uur en de expositie duurt tot en met 22 december. Hilda Hofstra sinds 1997. Ze werkt het liefst met acrylverf, maar gebruikt incidenteel ook pastelkrijt en aquarelverf. De onderwerpen en inspiratie haalt ze vooral uit de naaste omgeving en de natuur. Haar penseelstreek is fors, ook op de kleinere werken. Af en toe krijgt ook de fantasie de vrije loop. Tegenwoordig maakt ze vooral grote abstracte werken en collages.
Marion Verkerk volgt vanaf 1985 schilderlessen. De technieken die zij heeft geleerd zijn aquarel, houtskool, olieverf en acrylverf. Tegenwoordig werkt ze met acryl op doek en maakt houtskooltekeningen. Het schilderen van mensen en dieren boeit haar het meeste. Heel af en toe maakt ze een landschap.

Geen opmerkingen: