vrijdag 25 november 2011

PARKEERPROBLEMEN HOUDEN AAN (De Dijk)

Op 31 oktober verscheen het eerste bericht op Beijumnieuws over de parkeerproblematiek voor Montessorischool De Dijk. Kijk nog even hier. Ouders hebben vaak geen plek om de auto kortdurend te stallen als ze hun kind(eren) naar school brengen. De tien minuten Kiss And Ride parkeertijd wordt massaal aan de laars gelapt.
Uit betrouwbare bron weet ik dat de politie heeft toegezegd dat er iets aan gedaan zal worden. In elk geval was dit afgelopen dinsdagmiddag nog niet het geval. U ziet dat een ouder die de school kort wilde bezoeken de auto noodgedwongen weer even op de stoep moest parkeren.
Trouwens, de rommel die u op de voorgrond uitgestald ziet lag daar op dat moment al vanaf zondagavond..

3 opmerkingen:

appie zei

Ouders veroorzaken zelf de parkeerproblemen en moet er dan op toegezien worden dat ze zich aan de regels houden? Parkeer verbod in een straal van 500 meter van de school, en ouders die dichter bij de school wonen verplichten om op een ander manier op school te komen.

Anoniem zei

Ik ben ook wel voor een betere parkeersituatie eigenlijk. Laat bijvoorbeeld de politie daar een paar dagen gaan staan om al die asocialen een boete te geven die hun auto neerzetten waar dat niet mag. En dan niet de schuld gaan geven aan de omgeving omdat er niet genoeg parkeerplekken zouden zijn...

Als het dan toch perse met de auto moet: doe dan alleen laden en lossen. En laat de ouders aan de kinderen meegeven: ja sorry, pappa en mamma zijn te lui, en willen ook geen tijd voor je vrij maken, om met je mee te fietsen en hebben daarom niet meer tijd om even met je naar binnen te gaan.

Verder, ik mag dan nog maar 28 jaar zijn, maar trap die kinderen gewoon de fiets op... zodra ik kon fietsen rond de groep 3 ofzo moesten wij dat ook al, en dat was zo'n 7 km heen EN terug...

Anoniem zei

@Appie, vind je niet dat je heel raar reageert? Parkeerverbod in een straal van 500meter? Dus moeten ze parkeerplaatsen aan de Claremaheerd bij de videotheek ook verwijderen. Ongeveer 250 m. vd Dijk af. Beetje nadenken. De hele Wibenaheerd mag je dan ook niet meer parkeren.