maandag 28 november 2011

MAANDAGOCHTEND (94)

Een half uurtje geleden trof ik in de lokale Lidl deze naast elkaar vertoevende combinatie aan. Zelden zag ik onschuld en schuld zo dicht bij elkaar afgebeeld in de wijk. Pontificaal op de foto ziet u tientallen door kinderhandjes in elkaar gevouwen schoentjes liggen te wachten op snoep of 'n suprise. Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje. Aardige geste van de Duitse prijsbreker. Maar goed, je kunt als levensmiddelenconcern natuurlijk niet achterblijven, bij Albert Heijn kunnen kinderen ook schoentjes zetten. Bij de Aldi weet ik het niet, kan zijn van ook. Tot zo ver de onschuld.
Vlak naast de schoentjes ziet u, klik de foto groter, het opschrift 'anti overvalslot' op de deur geplakt.  Op Beveiligingnieuws.nl staat hierover:
De politie steunt een anti-overvalslot van harte. Daardoor gaat de kluis met een vertraging van tien minuten open. In de tussentijd is de politie gewaarschuwd, omdat de sloten daarmee in verbinding staan. Buiten de openingstijden is de kluis helemaal niet te openen.
Buiten openingstijden is de kluis van de Lidl aan de Stoepemaheerd dus niet te openen. Punt is wel dat Zwarte Pieten buiten deze openingstijden om de schoentjes komen vullen. Ik weet niet anders of ze doen dat 's nachts. Hoe moet dat nou?
Ik weet niet hoe het de oudere lezer vergaat of verging, maar ik was op zeven jarige leeftijd echt in de veronderstelling dat Zwarte Piet door de schoorsteen, want die had je toen nog in woonhuizen, binnen kwam en wat in de opgezette schoentjes deed. Wat wist je als kind van begrippen als inbraak en huisvredebreuk?
De meeste Beijumer kinderen die hier, zie foto, een schoentje hebben neergezet weten niet anders dan dat Sinterklaas of Zwarte Piet 's nachts bij de Lidl naar binnen gaat om de schoentjes te vullen. Weten zij veel van alarmsystemen en anti-overvalsloten?

De nieuwe week is weer begonnen, de week waarin Sinterklaas en z'n Zwarte Pieten voet op de Beijumer klei zullen zetten. Geloof in Sinterklaas of in God, maar zet wel je fiets of kluis goed op slot. Een onschuldige week toegewenst.

1 opmerking:

Wilma W zei

Als je fiets op slot is dan word die ook gejat