vrijdag 11 november 2011

CASTREREN DIE HAP

Ondergetekende had niet alleen een konijn thuis in de tuin staan, binnen huizen ook nog vier cavia's en twee goudvissen in respectievelijk kooien en vissenkom. De cavia's zijn broertjes en zusjes, maar ze kunnen niet bij elkaar in één groot hok. Ja, kan wel, maar dan heb je in no time een ware cavia-kolonie. Op de foto ziet u de twee mannetjes voordat ze in de auto werden meegenomen om te worden gecastreerd. Want, hoe omschrijf je dat netjes, ze fokken anders maar raak. De beestjes zien er op de foto erg schattig uit, en dat zijn ze ook wel, maar als ze hun lusten op hun zusjes kunnen botvieren zullen ze dat niet laten. De normen, waarden en zeden zijn ver te zoeken in Cavialand. Ondergetekende ging eerst even googelen waar je het goedkoopst castraties kan laten uitvoeren, de dierenartsmarkt is immers vrij. Dierenkliniek Groningen, ongeveer 95 euro per cavia. Bij de meeste dierenklinieken tussen de 65 en 80 euro per ingreep. Maar dan, in Peize, 44 euro per cavia. Ondergetekende besloot om er dan maar 88 euro tegen aan te gooien om deze incestplegers, zie foto, een halt toe te roepen.
De ingrepen zijn goed gelukt, de broers werden zeer versuft weer uit Peize opgehaald nadat ze na de operatie twee uur op een uitslaapkamer hadden gelegen. Nu moeten ze nog drie weken apart van de meiden in een kooi zitten. Daarna zijn ze echt onvruchtbaar. Aldus de dierenartsassistente te Peize.
Na de drie weken gaan ze samen in één groot hok. En dan hoeven ze hun poten niet thuis te houden, ze doen maar wat ze niet laten kunnen, maar hun zusjes zwanger maken gaat dan niet meer. Voor 88 euro heb ik deze twee schattige notoire incestplegers een halt toegeroepen. Je moet er wat voor over hebben.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Mensen komen overal weg tot aan Zoutkamp toe met hun dieren bij de dierenartsen Hadders en Urbanik en Roos.

Anoniem zei

Goed gedaan Johan!

Velen kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Laat huisdiereigenaren hun verantwoordelijkheid nemen en er voor zorgdragen dat hun dieren zich niet voortplanten. Die 'schattige nestjes'' zijn meestal de bron van het overgrote deel van dieren die zwervend eindigen of afgedankt op de stoep van het asiel.

Anoniem zei

Belachelijk verschil. Hallo!!!!

Anoniem zei

Ik heb net een cavia voor 97.50 laten aanpakken. Wat godverdomme een acocialaale verschil!!

Anoniem zei

Voor de aanschaf nadenken over mannetjes en vrouwtjes lijkt mij voor iedereen beter. Cavia geen pijn en de baas geen pijn in de portemonnee.

Anoniem zei

http://www.kerstdierenactie.nl/index.php/uitleg

Voor knaagdieren in opvang.