woensdag 16 november 2011

MOEDER EN DOCHTER SUPERVRIJWILLIGERS

Janny Heeringa uit de Froukemaheerd keek donderdag de 10e november vreemd en verrast op. Goed, ze was jarig, en er kan altijd iets verrassends gebeuren. Maar dit had ze niet verwacht. Er werd aangebeld, en namens Stichting Stiel werd een taart afgegeven. Waar ze dit aan te danken had? Wel, het is het Europese jaar van de vrijwilligers, en iemand van De Zonnebloem had haar voorgedragen om eens in het zonnetje te zetten. Janny is namelijk al tien jaar bestuurslid van Stichting De Zonnebloem, en ook legt ze bezoekjes af aan mensen die sociaal contact goedgebruiken, maar daar niet altijd de mogelijkheid toe hebben.
Wat bleek achteraf? Dochter Martine zat in het complot, ze wist van de verrassing die haar moeder te wachten stond.
Maar wat blijkt nog meer? Martine is ook weer niet 'zo maar' een vrijwilliger, ze is voorgedragen vooor de JongGoud-prijs. (Als het goed is zijn vrijwilligers het 'goud' van een wijk en/of stad). Martine legt ook huisbezoeken af bij mensen die dat goed kunnen gebruiken. Moeder Janny en dochter Martine zijn vrijwilligers die uit het juiste hout zijn gesneden, ze doen écht iets voor andere mensen.
U ziet moeder en dochter met bloemen, gebaksdoos en oorkonde op de foto staan.
In Nederland zijn zo’n vijf miljoen vrijwilligers actief. Zij zetten zich in voor anderen en zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. In 2011 wordt in Nederland nog eens extra duidelijk gemaakt hóe belangrijk zij zijn. De waardering voor vrijwilligers krijgt ook in de stad Groningen extra aandacht. Op deze plek zullen verslagen van activiteiten te lezen zijn en zullen vrijwilligers in het zonnetje worden gezet.
Dit staat op de site http://www.noordergoud.nl/europees-jaar-vrijwilligerswerk.
Als u deze site doorspit komt u op nog meer Beijumers die in het zonnetje zijn gezet.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Mensen uit Beijum weet u een vrijwilligster die een taart verdiend geef hem/haar nog op bij Stiel.

Anoniem zei

Martine is niet alleen voorgedragen, ze is ook 1 van de 5 genomineerden geworden.
Helaas niet de reis naar Berlijn gewonnen. Er was maar 1 hoofdprijs. Misschien kan de wijk nog iets doen. JongGoud uit de wijk!!! En ook nog eens vrijwillig werkzaam IN de wijk.

Waardoor mede de kostenpot voor ouderen zeer beperkt is gebleven afgelopen 4 jaar €1700,00.

Hunzenaar zei

Blij te horen dat er ook nog 'n florerende vrijwilligersorganisatie in Beijum actief is. Wat een janboel daro met het ontmoedigen van vrijwilligers door de bewonersorganisatie. Hulde voor deze geweldige moeder en dochter!

Anoniem zei

@Hunzenaar dat zijn er natuurlijk veel meer. Centrum voor Jeugd en Gezin, Humanitas, Mentoren, Maatjes, bij Innersdijk de vrijwilligers.
Bij "Beijum voor elkaar" en ook bij De Zonnebloem zijn veel meer mensen uit de wijk vrijwilliger.
Ik vergeet vast nog wat organisaties. Dus zo'n janboel qua vrijwilligers is het hier niet.

Bij de schoonmaak van De Groene Long ca.70 mensen op de been.

U moet niet iedereen over 1 kam scheren, er zitten weer 2 nieuwe bestuurders bij de BOB.
Hebben niets met het verleden van de BOB te maken.

Hunzenaar zei

Is prima Anoniem, dank voor de aanvullingen. Het kan zijn dat ik niet goed geinformeerd ben. Maar zo lang als besmette mensen de dienst uitmaken in een vw-organisatie blijft het verleden meespelen. Ben blij dat dit niet in mijn week speelt.

Anoniem zei

@Hunzenaar Wanneer is het uw week? En wat gebeurt er dan in die week? (grapje hoor)
Wijkbewoners kunnen ze ook wegstemmen en dat gebeurt ook niet. Heerden kunnen samen overleggen en aktie ondernemen, standpunten innemen en dat gebeurt ook niet.
Je kunt een tweede groep oprichten en als die groter wordt heb je meer te zeggen, gebeurt ook niet.

Kritiek leveren is het gemakkelijkste. Kan iedereen.
Maar aktie ondernemen voor een oplossing dan laat iedereen het afweten.

Bianca zei

Flauw om onder het bericht van deze supervrijwilligers een discussie over de BOB aan te vangen. Hou het aub bij de wel goed functionerende andere vrijwilligersbaantjes in Beijum, zie Anoniem 11.02 uur.