dinsdag 1 november 2011

EVEN NAAR DE FIETSENMAKER

De Beijumrijderfiets is reeds 16 jaar oud en bevalt nog prima. Wat een heerlijk karretje. Een fiets is een ideaal vervoermiddel voor in de stad en in Beijum, en dus moet de 'stalen ros' in orde zijn. En dat was ie de laatste tijd niet, de ketting vloog er steeds af, wat vieze handen opleverde, het licht deed het niet en ook de remmen functioneerden niet naar behoren. Om als Beijumfietser ongeremd door de wijk te scheuren, nee dat kan natuurlijk niet.Tijd voor een bezoekje aan Postma, rijwielhandelaar en reparateur bij de busbaan op West. De baas was er zelf niet maar hij werd uitstekend vervangen door medewerker Nick. Zie foto. Ondergetekende bleef even een kwartiertje toekijken hoe hij vakkundig nieuwe remmen op de Beijumfiets aanbracht. Wat een handigheid en vlotheid. Een vakman, zogezegd. Wat opviel was dat Nick de reparatie regelmatig moest onderbreken i.v.m. klanten in de winkel. Wat een drokte, en daar zal Postma niet rouwig om zijn, de zaak loopt m.i. als een tierelier. Wat wil je ook, geen fietsenmaker in Lewenborg, voor zover ik weet geen in Zuidwolde, geen in De Hunze, en zelf de enige in Beijum zijn. Onbegrijpelijk dat er niet meer fietsenwinkels en makers in het oostelijke gedeelte van fietsstad Groningen ziin. Albert Postma zit geloof ik al weer een jaar of zeven in het huidige pand, medewerker Nick werkt er sinds 2008.
Het stalen beestje rijdt weer knorrend van tevredenheid door de Beijumer heerden.
In 1984 begon Albert Postma zijn carriere als fietsmonteur in het pand naast het Hof van Beijum bij de firma van Brugge. Getrouwd werd er met Marleen. Zo werden Albert en Marleen vanaf 2002 de eigenaar van deze fietswinkel die gespecialiseerd is in het verkopen en repareren van fietsen.
http://www.postmafietsen.nl/

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Johan, volgens mij is de baas geen 'hij', maar een 'zij'. Check ff.

(rené)

Alie zei

Je reclame ten spijt, wij gaan altijd naar TSO, fietsenzaak aan de koningsweg. Al jaren naar volle tevredenheid. De oude man bij Postma (of dat nou de eigenaar is of niet) vind ik persoonlijk een stuk chagerijn. Klantonvriendelijk gewoon. Maar das mijn ervaring, die van anderen kunnen heel anders zijn. Nick is wel aardig, heb een keer een handvol (heeeele grote) ty raps van hem gekregen voor €1.
Hoe dan ook: TSO is ons adres!

Bianca zei

@Alie, vreemd dat je publiekelijk iemand aan de schandpaal wil nagelen. Altijd de mond volover respect.
Ik denk dat je de oude fietsenmaker bedoelt die bekend stond als chagrijnig. Maar een beetje respect is wel op zn plek denk ik. Voor de oude en de jonge fietsenmaker

Hans zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Johan,is het al bekend wanneer de "zoon van de pool' weer actief zal zijn als fietsenmaker?..Meende in een blog te lezen dat hij in september weer zou gaan beginnen...

Karin zei

Ik ben het met Alie eens het ligt eraan doe wie je geholpen wordt, de jonge jongen daar is erg vriendelijk de dame aldaar gaat maar die ouderen man idd een erge norse man.

Anoniem zei

Ik heb met beiden geen problemen, de jonge en de oude niet. Ze zijn beiden heel erg vriendelijk tegen mij.

Dineke zei

@bianca, wie weet is dit een heel andere Alie? Het bevreemdde mij ook een beetje.

Ik vind het fijn, een fietsenmaker op loopafstand.
ooit lapte hij mijn kettingkast op voor 2,50 terwijl ik had gezegd "er zal wel een nieuwe op moeten" ik denk dat ik op veel andere adressen dan ook een nieuwe erop had gehad :)

Alie zei

@Bianca en Dineke, nee hoor, ik ben dezelfde Alie als altijd. Ik heb respect voor mensen die het verdienen. Ik ben zelf al 2 keer door de man afgesnauwd, mijn man een keer en verschillende mensen die ik ken ook al door hem. Dus zozeer ligt het niet aan mij. Karin noemt het heel netjes nors, maar ik vind het gewoon chagerijnig.
Natuurlijk kun je zelf een andere ervaring hebben, iedereen heeft zn dag wel eens niet. Misschien heeft de desbetreffende man wel op meerdere dagen zn dag niet, dan kan ook nog (ik ben ruimdenkend) en treffen jullie hem toevallig op 1 van zn goede dagen. Kan toch? Ik vind het ook fijn om een fietsenmaker dichtbij te hebben, maar gewone klantvriendelijkheid, service en alles vind ik gewoon veel beter bij TSO. Maar ieder zn eigen verhaal toch?