zaterdag 19 november 2011

VOORLEESWEDSTRIJD DE HEERDSTEE

Vrijdagmiddag werd in het aansluitende gebouw van de Bron het voorleeskampioenschap van de Heerdstee gehouden. 

Drie kandidaten en een volle zaal zorgden voor veel sfeer. Gejoel, gejuich, geklap, het scanderen van namen, het leek wel alsof er een Nationale Songfestival aan de Bentismaheerd werd gehouden. Eerst even wat achtergrondinformatie:
Van schoolkampioen tot landelijke winnaar:
De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende en uitdagende wedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8. Alle deelnemende scholen organiseren hun eigen voorleeswedstrijd tussen september en november 2011. Een uitgelezen moment hiervoor is de Kinderboekenweek in oktober. De schoolkampioenen worden, mét supporters, uitgenodigd voor de plaatselijke of regionale voorronde, georganiseerd door de bibliotheek. Dat is woensdagmiddag 22 februari 2012. Winnaars gaan door naar de provinciale ronde en de provinciale winnaar zal Groningen uiteindelijk vertegenwoordigen in de landelijke finale!
Dit komt van de site Eigenbibliotheek.
Vertegenwoordigers van de bibliotheek heb ik niet waargenomen, maar wel zag ik een erg lange jongeman rondlopen. Maar eerst dit, op de rechterfoto ziet u de drie kandidaten van de Heerdstee zitten. Nou ja, drie kandidaten? Eigenlijk waren het er maar twee, het  kampioenschap geldt immers voor de leerlingen van de groepen 7 en 8. En daarom mocht Dagmar, links op de foto, wel meedoen, maar ze goldt niet als kampioenskandidaat voor de Heerdstee omdat ze in groep 6 zit. Wel een eer om mee te mogen doen als klassenkampioen van groep 6.
De strijd ging uiteindelijk tussen Inke, zittend op de stoel, en Yaël. U ziet ze samen poseren terwijl de jury buiten de zaal zat te beraadslagen. 
En daar komt de lange jongeman weer om de hoek kijken. U ziet hem links op de linker foto beraadslagen met twee andere juryleden. Het meisje rechts komt me voor als een 'gewone' leerling, de vrouw in het midden is Anneke van Bergen, ze is vanaf het begin van dit schooljaar de nieuwe directeur. De drie juryleden besloten unaniem dat Yaël de Heerdstee gaat vertegenwoordigen op de stad-Groninger wedstrijd. Ondergetekende moet zeggen, ze las dusdanig voor dat je als toehoorder geboeid bleef luisteren. Uren later hoorde ondergetekende dat de lange jongeman een basketbalspeler van Terra Flames is die een jaar of zeven geleden op de Heerdstee heeft gezeten. Helaas een gemiste kans voor een leuk interview. Maar wat niet is kan nog komen. Wie is deze oudleerling van de Heerdstee? Beijumnieuws@online.nl

2 opmerkingen:

michel zei

Dat is Rik Pijp, zie nieuwsbrief Heerdstee. Via Google vind je meer informatie over hem.

Anoniem zei

Yaël Gefelciteerd!

Misschien kunnen ze een keer voorlezen aan ouderen uit de wijk die niet meer kunnen lezen.
In het Jaar van de Vrijwilligers zou het ook leuk zijn als de jeugd erbij betrokken wordt.