"Hebben omwonenden ook inspraak over wat voor nieuwe speeltoestellen er op onze speelplek komen?"
Bewoner uit de Sibrandaheerd aan de lijn. Even later werd bovenstaande brief die in de desbetreffende heerd werd verspreid toegezonden.
Ondergetekende herinnert zich dat eind december 2014 in de Froukemaheerd wel is geïnventariseerd wat voor wensen omwonenden hadden wat betreft de aanpak van het speelveldje aldaar. Zie nog eens dit bericht.
Zie brief, de speelplek bij de Sibranda- en Framaheerd wordt vernieuwd?
Zijn omwonenden in de plannen gekend?
Terzijde, er komen meer berichten binnen over opknappen van speelveldjes in Beijum. Dat kost allemaal geld. Hoe verhoudt zich dat tot de plannen van Sociale Long die een grote centrale speelplek in de wijk willen? Speelplek, ontmoetingsplek, mogelijkheid om te koken. Kost allemaal veel geld.
Het is de vraag of je die centrale speel/ontmoetingsplek wel moet gaan realiseren,wetende dat er tientallen dicht bij huis gelegen speelplekjes bestaan, waarvan sommige ook nog een gerenoveerd worden.
2 opmerkingen:
Uit de korte brief van stadsdeelbeheerder Peter Homan van 3 mei 2016 blijkt dat er geen overleg met de bewoners van de Framaheerd is geweest. Er wordt niet verwezen naar overleg met de BOB, hoewel de heer Rein van der Velde (oud-penningmeester van de BOB*) aan de Framaheerd woont.
Omdat de vernieuwing van de speelplek aan de Framaheerd niet veel geld kost, kan inspraak misschien niet noodzakelijk zijn. Anderzijds is het wel slim om de buurt te betrekken bij de vernieuwing of renovatie van de speelplek. Het gaat om sociaal draagvlak en de buurt serieus nemen.
* Noot: het nieuwe bestuur van de BOB is in maart 2016 in dubbele strijd met de BOB-statuten verkozen, waardoor er op dit moment een bestuurlijk vacuüm in Beijum is. De vraag is wat de SDC Oost gaat doen. Doorgaan met gedogen en wegkijken? Vast wel...
Vandaag staat er een bericht op de website van de BOB over het speelveldje bij de Frama- en Sibrandaheerd. Met een plantekening. Hieruit blijkt dat Peter Homan wel degelijk overleg heeft gehad met Rein van der Velde (als Framaheerdbewoner en als zgn. bestuurslid van de BOB). Met twee petten op. Met andere woorden: belangenverstrengeling.
De BOB betaalde vroeger ook de griffierechten van Rein van der Velde c.s. m.b.t. studentenhuisvesting aan de Framaheerd. Tevens belangenverstrengeling.
De brief van Peter Homan van 3 mei 2016 verwijst evenwel niet naar overleg met de BOB of met Rein van der Velde a.t.p. Wordt de buurt voor de gek gehouden? Ja dus!
Ons kent ons! Zo gaat dat in Beijum!
De BOB heeft kenbaar voorrechten, maar de buurt mag het niet weten. Niet goed voor het vertrouwen in het openbaar bestuur!
Een reactie posten