maandag 9 mei 2016

REGEL JE EIGEN SPEELVELDJE....(en creëer je eigen doel)Wordt de jeugd van tegenwoordig verwend? Je zou het soms denken. Vroeger legde je twee jassen op een veldje die dienst deden als doelpalen. Tegenwoordig schijnt er behoefte te zijn aan voetbalveldjes met kunstgras of voetbalkooien. Verouderde (?) speeltoestellen worden her en der vervangen in de wijk. De arme stumpers moeten toch kunnen spelen?

Een Vensterwijkladder moet de kinderen van de straat houden. En elke week is er een sportinstuif in de Sporthal. Toe maar weer. Waar blijft het eigen initiatief?

Spreekt daar een jaloerse en verzuurde blogger? Nee, hij gunt de kinderen en jeugdigen het allerbeste. Ook qua voorzieningen.
Maar hij heeft een zwak voor self supporting onder de kids (en hun ouders).
Zie foto boven. Willen we een schommel in de Rensumaheerd? Dan maken we toch een schommel? Of bouw je eigen boomhut...

Drie weken geleden vermeldde Beijumnieuws dat omwonenden een doel hebben getekend op de muur van WIJ-Beijum aan de Isebrandtsheerd. Wij, omwonenden, willen voetballen. Zie nog eens dit bericht. Kijk toch eens, foto links, klik eventueel groter, het 'doel' is daarna verwijderd. Foto is een kleine week geleden gemaakt. Ondermijnde het doel de representativiteit van de instelling? Staat het soms niet goed, zo'n doel op de muur?

Verwijderen? Dat laten we niet op ons zitten, zal de omwonende jeugd of de betrokken ouders hebben gedacht. Elke avond en ieder weekend staat het parkeer-plein voor WIJ-Beijum leeg. Wat is er op tegen als we hier een balletje gaan trappen? Weet je wat? We maken een nieuw doel, wat denken ze wel niet? Het resultaat zien we rechts, foto is gisteren gemaakt. De jeugd creëert een eigen doel. Dat moet toch gewaardeerd worden (WIJ-Beijum)?

Wordt dit doel (door WIJ-Beijum?) wederom verwijderd? Wordt het een kat en muisspel? Doel weghalen, doel aanbrengen?

De blogger weet niet wie het eerste doel verwijderd heeft. Onder voorbehoud, stel dat het WIJ-Beijum is geweest: doe niet zo stijf en truttig. Breng een professioneel geschilderde doel aan op de kale oranje muur waar sinds jaar en dag door de jeugd uit de Isebrandtsheerd tegenaan wordt getrapt!
Het voormalige speelplein van de Doefmat staat elke avond en elk weekend leeg....

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Dat terrein van Wij Beijum of (nog mooier) De Doefmat kan multifunctioneel worden aangewend. Op de vijf werkdagen kan het overdag dienstdoen als parkeerterrein. 's Avonds en tijdens de weekenden kan het een mooi speelveld of voetbalveld voor kinderen zijn.

Ik zie het als "doelverbreding" van dit openbaar terrein. Het is immers niet afgesloten!

Wij Beijum zou blij moeten zijn over de kinder- en jeugdparticipatie bij dit sociaal zorggebouw. Wij Beijum wordt hierdoor meer onderdeel van de wijk.


Wat betreft het versturen van een correcte beschikking inzake huishoudelijke hulp (HH2) bij een nabijwonende buurvrouw valt Wij Beijum mij zeer zwaar tegen. De oorzaak blijkt te zitten in het Backoffice aan de Prefectenhof (nota bene onbereikbaar voor burgers!). Nog steeds dikke mist na bijna drie maanden. Een foute beschikking met onjuiste data qua looptijd kan volgens mij in vijf minuten worden hersteld.