woensdag 11 mei 2016

HONDEN IN BEIJUM (61)"Hij heet Chiko en hij is bijna drie jaar oud. Het is heel gezellig om zo'n hondje te hebben. Ik laat hem dagelijks uit, hij wil altijd dezelfde route nemen, altijd een blokje om door het Groene Hart."

We zien Beijumer Piet die meestal tijdens de kerstdagen op Beijumnieuws staat.
Piet woont sinds jaar en dag in het meest versierde kershuisje in Beijum. Hij is de kerstman van Beijum, net als dat z'n vrouw de kerstvrouw van Beijum is. Zie nog eens dit bericht.

Hij liep afgelopen vrijdag met Chico door de paardenbloemen op een veldje ter hoogte van de Galkemaheerd.

Chico hoort tot het ras van Chihuahua.  Zie foto's links en recht, de haren hangen hem voor de ogen. Piet, moet ie niet nodig een keer bijgeknipt worden? "Hij wordt om de drie maanden door iemand getrimd."

Hoe kan het dat Chico altijd precies hetzelfde rondje wil lopen? Is hij soms een beetje autistisch? "Ja, dat denk ik wel."
Autist wordt soms als scheldwoord gebruikt, daar is hier geen sprake van. Autisten kunnen slecht tegen veranderingen, alles, in elk geval zoveel mogelijk, moet voorspelbaar en vertrouwd zijn.
Dat lijkt op een beperking, en dat kan het ook zijn, maar autisten kunnen op bepaalde vlakken ook uitblinken.

Piet liep na de fotosessie en na het beantwoorden van de vragen verder met Chico. Het hondje wist precies waar hij langs wilde lopen.

Geen opmerkingen: