zondag 8 mei 2016

EEN BLOKJE MET JE PAARD OM HET WINKELCENTRUM


Normaal gesproken ga je met je paard de natuur in. Samen naar recreatiepark Kardinge bijvoorbeeld. Maar waarom niet stapvoets langs het drukste punt op zondagmiddag in Beijum?

Zullen de dames die we op de foto's zien hebben gedacht. De blogger ging even voor een boodschapje (koopzondag) naar het winkelcentrum aan de Stoepemaheerd.
Altijd uitkijken met auto's brommers en fietsers daar. Wat een gekrioel. Druk verkeer.

Er kan nog meer verkeer bij, naar het schijnt. Daar kwamen opeens twee dames te paard aan.

Zie foto boven. Het was rustig voor het winkelcentrum, het kon best even, er met een paard voorbij rijden, maar op zaterdagmiddag is dat niet aanbevelenswaardig.

Foto's links en recht, het ging om het winkelcentrum (kant Toppingaheerd) heen richting Winkelplein West, voorbij de Kebab-verkoper richting Bottemaheerd en wellicht naar de Hunze.

Regels waar je al of niet met je paard mag rijden zijn nogal vaag (en een opruimplicht voor paardenkeutels bestaat niet). De edele dieren met hun berijders komen overal mee weg.
Op Bokt staat

De regels omtrend paardrijden "buiten" zijn inderdaad nogal vaag. In principe ben je een bestuurder dus hoor je thuis op de weg. Echter, als je met je paard op de weg gaat rijden ontstaat er in 9 van de 10 gevallen een onveilige situatie en dat moet je altijd voorkomen. Daar zijn die regels juist voor opgesteld...om onveilige situaties te voorkomen.

In het algemeen wordt rijden op fietspaden als "normaal" beschouwd. Ik ken in ieder geval niemand die daar ooit voor is aangehouden. Agenten e.d. snappen ook wel dat je niet met je paard op een autoweg gaat rijden. 

3 opmerkingen:

DDD zei

Moeten die meiden meer doen. Altijd een mooi gezicht.

Unknown zei

Dit is toch prachtig om te zien? En paardenkeutels? Liever dat dat hondenstront wat je vaker ziet liggen. Dit schrijfsel heeft voor mij een te hoog azijngehalte maar de foto's zijn leuk om te bekijken.

Gea zei

Leuk!Mooie verrassing want dat verwacht je niet zomaar. En dit zie ik toch veel liever dan over de stoep scheurende scooters