zaterdag 14 mei 2016

GRONINGER BODEMBEWEGING: PARLEMENTAIRE ENQUÊTE!!


"MEN HEEFT ER BELANG BIJ OM HET ZO KLEIN MOGELIJK TE HOUDEN "(Zie video).

Groningers worden op z'n Gronings en enigszins plat geformuleerd door de NAM verneukt waar ze bij staan. 

Vandaag in het nieuws, de Groninger Bodembeweging wil dat er een parlementaire enquête komt naar de besluitvorming rond gaswinning in Groningen.

Afgelopen week kreeg de Beijumblogger een woedende Beijumer aan de lijn: "Ga door met je serie. Pak die pooiers van de NAM aan. En in het bijzonder hoerenzoon Henk Kamp."

Van GBB
Het klinkt niet beschaafd, verre van dat, maar het tekent de woede en achterdocht van veel Groningers richting 'de politiek' en de NAM.

Op 31 oktober van het vorige jaar was Dick Kleijer van de Groninger Bodembeweging op bezoek in Beijum. Hij sprak tijdens de radio-uitzending van Radio Beijum over  schade door gaswinning door de NAM.
Ondergetekende ging filmen. Zie beneden. Het is even een zit, tien minuten, maar er werd wel wat gezegd.

Lammert Doedens: "Beijum ligt op het uiterste puntje van de Hondsrug, de bodem kan per heerd verschillen, er is veel variatie in ondergrond." Doedens refereerde naar de bevindingen van stads-ecoloog Gert Kortekaas.

Kleijer: 'Klaag je? Breng je dingen in de publiciteit? Dan kom je achteraan in de wachtrij bij de NAM."
Verderop: "Wij zijn er van overtuigd dat de NAM bewust doorgaat met schade aan onze huizen en aan onze veiligheid te bewerkstelligen."
En: "Er heerst een angstcultuur richting de NAM, mensen durven hun naam niet te noemen."

Dit laatste klopt. Iets wat deze Beijumblogger praktisch elke week tegenkomt als hij gedupeerden van gaswinning door de NAM in Beijum interviewt voor de lopende serie Aardbevingsschade (door gaswinning) in Beijum.

Anna Riemersma van de Stadspartij verhaalde in de uitzending over een gedupeerde die een second opinion wilde. Antwoord was: "Die krijgt u niet, die wordt toch door een collega van mij gedaan."

Bekijk de video.
B

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Men laat zich liever foppen en aan het lijntje houden dan eindelijk 's met die hooivorken uit de schuur te komen.

Anoniem zei

Degene die VVD stemt is medeplichtig aan de toekomstige massamoord in Groningen...

Kees Huizenga zei

Zie verder:

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/163012/Pieter-Smit-steunt-oproep-parlementaire-enquete-over-gaswinning

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/162918/Boek-over-gaswinning-Shell-en-Exxon-hebben-stevige-vinger-in-Haagse-pap

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/162973/Minister-Kamp-geen-sprake-van-geheime-afspraken

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/162975/Partijen-willen-opheldering-van-minister-Kamp-over-geheime-afspraken

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/162972/Uitbetaling-energiepremie-komt-weer-op-gang

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/162965/Bodembeweging-wil-parlementaire-enquete-over-gaswinning

http://www.groninger-bodem-beweging.nl/images/pdf/GGBkrantmei2016.pdf


Aanstaande dinsdag, tijdens het mondelinge vragenuur, wordt minister Kamp fors aan de tand gevoeld over deze zaak. Tevens over zijn e-mailgedrag op zijn privé-gmail-account.

Terzijde opgemerkt: oud-minister Maxime Verhagen (CDA) tijdens het kabinet Rutte I heeft eveneens boter op zijn hoofd!

Anoniem zei

Huizenga citeert graag hypocriete, leugenachtige en omgekochte Main Stream Media. Vermoedelijk bedoelt hij het allemaal wel goed, maar mist helaas de ruggegraat om daadwerkelijk te strijden voor de belangen van de Groninger NAM-en KAMP-slachtoffers.

Anoniem zei

Kamp moet naar het oorlogstribunaal in Den Haag. Een prijs op z'n hoofd mag ook..oorlogsmisdadiger.

Kees Huizenga zei

Dit is ook wel een mooie link:

http://www.volkskrant.nl/4300601?utm_source=VK+avond+20160515&utm_medium=email&utm_campaign=Trekken%20oliebedrijven%20aan%20touwtjes%20op%20het%20ministerie?&utm_userid=3567961d-a575-424d-a6a3-205bf706f171

Een Volkskrant Plus-artikel voor abonnees.

De kop luidt: “Trekken oliebedrijven aan touwtjes op het ministerie?”

Ik reageer niet op anonieme kreten zonder enige argumentatie. Ik herhaal dat minister Henk Kamp de stroman is van de NAM en van Shell.

Anoniem zei

Vrijwel alle politici zijn lobbyisten, afgevaardigden, handlangers, stromannen en -vrouwen van het bedrijfsleven. Daar worden ze voor betaald. De politiek heeft niets, maar dan ook niets met volksvertegenwoordiging te maken. Hou eindelijk eens op met u als sukkelvee naar de stemhokjes te laten drijven en blijf lekker thuis. Door te gaan stemmen bevestigt u te geloven in de poppenkast genaamd "democratie". Zelfs de wettige uitkomsten van referenda (over EU, euro en Oekraïne) legt Den Haag gewoon naast zich neer. Wanneer houdt de burger, in het bijzonder de Groninger, eens op om zich bij herhaling zo grof en ernstig door Den Haag te laten bedotten ?

Jan Fré Boven zei

Het is niet alleen de NAM (50% Shell/50% Esso). Het is ook de Nederlandse overheid, als opdrachtgever van de NAM om het gas uit de bodem te halen en te verkopen. De NAM krijgt voor iedere gewonnen normaal kubieke meter gas zoveel cent. Gasterra is een belang van de Nederlandse staat 50% (en je raadt het al: Shell [25%] en Esso {25%]). Kijk voor de aardigheid even op Wikipedia en lees de tekst bij Gasterra. In het bijzonder de regel over de winst.

Kees Huizenga zei

Aan deze actie kunt u meedoen:

http://www.groninger-bodem-beweging.nl/716-doe-mee-maak-het-vervolgen-van-de-nam-mogelijk

Stort een bepaald bedrag om de NAM strafrechtelijk te vervolgen! Publieke fondsenwerving of "crowdfunding".

Ik ben lid van de Groninger Bodembeweging (GBB).


Er wordt nagedacht om in Beijum een spreekuur te openen voor slachtoffers van aardbevingsschade/mijnbouwschade. Mogelijk in het Trefpunt. Is hier behoefte aan?

Anoniem zei

Door de Demmink-Teeven-Opsteltenkwestie weet iedereen dat het Ministerie van Justititie in Nederland nog corrupter is dan de 2e Kamer, het verlengstuk van het bedrijfsleven. Kortom, wat verwacht men nou eigenlijk van een zg strafrechtelijke vervolging ?! Er blijft maar 1 optie meer over: een - zo mogelijk geweldloze - revolutie.
Wellicht is het instellen van een slachtofferspreekuur een goed initiatief van Huizenga. Beijum Ontwaakt.