maandag 30 mei 2016

MAANDAGOCHTEND (275)


Wat staat er toch in hemelsnaam. P. Kikokkkk en nog wat?  Is het geheimtaal? Een geheime code? Welkom op deze laatste maandagochtend van mei 2016.

Apart om een Maandagochtend over de raarste en gekste wijk van Groningen te schrijven terwijl je even niet in Nederland bent. Puur gebaseerd op foto's. 

Bovenstaande afbeelding is in de Nijensteinheerd gemaakt. Wie zal P. Kiko toch zijn? 

Niet iets om je druk om te maken. Waarschijnlijk ligt de wijk er deze ochtend vredig bij. Kabouters en Boeddha-beelden in meerdere tuinen in de wijk accentueren dat. Morgen begint juli en over drie weken is al weer de langste dag.

Daarvoor, op 11 en 12 juni wordt, zoals bekend moge worden geacht, de SamenLoop voor Hoop Groningen- Beijum gehouden. Laten we hopen dat voor de deelnemers, de organisatoren maar vooral voor de mensen die de gevreesde ziekte hebben (gehad) het een groot succes mag worden.

De lezer kan er anders over denken, maar deze blogger vraagt zich af of geld en wetenschappelijk onderzoek nou wel de balangrijkste factoren zijn om kanker te bestrijden. Zit de oplossing van deze ziekte uitsluitend in geld en hard klinisch onderzoek? Zijn er geen andere factoren die een rolkunnen spelen om e.e.a. te voorkomen? Voeding? Hoe om te gaan met emoties (er zijn stromingen die zeggen dat kanker met woede te maken heeft), en is er ook een spirituele dimensie aan te boren?

Nee, de blogger gaat niet zweven, maar hij verkiest een middenweg tussen regulier en alternatief. Hou de moneymakers van de farmaceutische industrie in de gaten, het welzijn van zieke mensen staat bij deze (in wezen ook zieke) mensen niet centraal maar louter en alleen het Grote Geld. Vergelijk het met de NAM, het geld en het welzijn van Groningers.

Naar het schijnt vermindert het veel eten van vette vis de kans op kanker. En wietolie, dat schijnt een wondermiddel te zijn, lees hier.
Bestaan er ondoorzichtige deals tussen de wetenschap en de farmaceutische industrie? Domineert het grote geld? Waarom worden dit soort (al of niet) wondermiddelen niet wetenschappelijk onderzocht? Is dat niet in het voordeel van de pillen-industrie?
Of is dit allemaal te negatief bekeken en mogen we de heren onderzoekers en farmaceuten dankbaar zijn om ontwikkelde chemokuren, bestralingen, etc.? 

Over twee weken weten we hoe SamenLoop voor Hoop Beijum is verlopen. En hoeveel geld er is opgehaald.

Een prettige nieuwe week toegewenst. En voor zover het kan ook zo gezond mogelijk.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Johan, je schrijft:

"Morgen begint juli en over drie weken is al weer de langste dag."

Overmorgen, op woensdag 1 juni 2016, begint de nieuwe maand.

Rust maar goed uit en zet Beijumnieuws op de tweede, derde of vierde plaats!