zaterdag 21 mei 2016

WEINIG ANIMO OPEN DAG CENTRAAL WONEN BEIJUM


"We hebben tot nu toe welgeteld een bezoeker mogen ontvangen, die krijgt momenteel een rondleiding."

Het weer viel vanmiddag helemaal niet tegen, daar kan het niet aan gelegen hebben. Er stonden aankondigingen op onder meer de sites Beijumnieuws en de Gezinsbode. Maar toen ondergetekende tegen pakweg drie uur half vier poolshoogte ging nemen bij Centraal Wonen aan de Bentismaheerd, konden hij en bewoners van de woongroep alleen maar concluderen dat de interesse voor de open dag vrijwel nihil was (onder voorbehoud, er waren nog twee uur voor de boeg) zie nog eens hier. De open dag van CW de Heerd, de naam van de woongroep in Beijum, lag ingebed in de Europees Gemeenschappelijk Wonen Dag.
 Veel woongemeenschappen zetten op deze dag de deuren open. Ook woongemeenschappen in België, Frankrijk, Italië en Finland doen mee. Thema dit jaar: Woongemeenschap en Samenleving, een onderwerp dat je op verschillende manieren kunt benaderen. Zoals het contact dat je als woongemeenschap met je directe omgeving hebt, maar je kunt ook denken aan de invloed die woongemeenschappen op de maatschappij in het algemeen kunnen hebben. Lees hier.
De ontvangst was allerhartelijkst. De blogger ontmoette het clubje mensen dat we links op de foto zien. Een bewoner: "Nee, het loopt niet storm. Maar dat kan komen omdat er wat verdeeldheid binnen de woongroep was over het al of niet laten doorgaan van de open dag. Dit omdat de ingang van de woongroep op de schop ligt."
 Zie afbeelding beneden. Wat ze precies allemaal aan het doen zijn is ondergetekende niet bekend, wel is te zien dat er wordt gewerkt aan het een en ander.

Even binnenkijken. Daar was keukenprinses Claire (keizerin kan ook) in de centrale keuken bezig om wat lekkers te fabriceren. Zie foto boven.
Buitenom werd de de binnenplaats (links) en een deel van de moestuinen (rechts bewonderd.

Ondergetekende kan zich niet voorstellen dat het na half vier nog storm ging lopen wat betreft bezoekers.

Zeven jaar geleden werd dit filmpje gemaakt tijdens een open dag van CW de Heerd.


1 opmerking:

Anoniem zei

Hoe lang (of kort) is de wachtrij voor een sociale huurwoning in het project?