donderdag 26 mei 2016

POLITIE(PAARDEN) IN HET VERKEER


Leuk, die recreatiepaarden op de weg. Altijd prettig om er achter te fietsen en het geluid van de hoeven op de weg te horen neerdalen. Iets anders is politieagenten te paard, die surveilleren en dragen zorg voor de verkeersveiligheid. Tenminste, zolang als ze niet in de weg lopen...

Foto's boven en links zijn afgelopen week op het fietspad dat naast de Korreweg ligt gemaakt. Ondergetekende moest even in de stad zijn en fietste op z'n dooie gemak die kant op.

In de verte ontwaarde hij twee politiedames met elk een groen hesje aan op een paard. Ze reden sloom, niet bepaald op fietssnelheid. Klik klak klik klak. Een jongedame met redelijk wat vaart passeerde de blogger, zag de paarden met berijders voor zich en bedacht zich niet. Hup, een opritje naar de stoep, vaart maken en de politiedames, die de verkeersveiligheid wilden waarborgen maar zelf hinderlijk in de weg reden, voorbij fietsen.

Het ging allemaal heel beschaafd, de jongedame trok geen middelvinger en zei geen f-y, zodat de agenten niet achter haar aan hoefden te galopperen. Een fietser is wat dat betreft in het voordeel.
Ondergetekende vraagt zich verder af of de dienders de paardenpoep die hun edele dieren op straat deponeren ook opruimen. net als dat ze een hondenbezitter zullen bekeuren al zijn of haar viervoeter ergens een drol neerlegt die niet wordt opgeruimd.

Foto rechts is al wat ouder, wanneer die precies is genomen is niet meer te achterhalen. Een meisje op een paard was zojuist het Heerdenpad-viaduct gepasseerd, rechts zien we de contouren van de Hunze. Wat handig, je kunt je als fietser aan een brommer laten meetrekken, maar aan een paard kan ook.

Paarden en verkeer. Een aparte combinatie.

3 opmerkingen:

ard zei

Te paard achter elkaar kan ook , maar ja dat is lastig met elkaar keuvelen. Ook politieagente(n)(s) . zijn mensen.
En de stront? Die blijft liggen natuurlijk.

Anoniem zei

Mijn ervaring is: gewoon even bellen en de politiepaarden gaan keurig aan de kant achter elkaar lopen. Zou menig fietser een voorbeeld aan kunnen nemen.

Ard zei

Blijft de vraag of je te paard op het fietspad mag rijden (in Groningen).