vrijdag 13 mei 2016

CAVIA'S DOOD, EEN KOOI TE GEEF (+voer, etc.)

De opgebaarde cavia
 Kleine kinderen worden groot. En huisdieren die worden aangeschaft om kleine kinderen te plezieren gaan uiteindelijk dood.

Wat een gezelligheid de afgelopen ruim tien jaar in huize Beijumnieuws. Kleine kinderen. Eerst een konijn, Snuffie genaamd, ook al overleden. Daarna cavia's binnen in twee kooien.

Wat kunnen cavia's zich onbeschaamd voortplanten, Wat zijn ze lief, maar ze vergrijpen zich aan zusjes. Castreren die hap. Nee, doe maar steriliseren. En dat gebeurde vijf jaar geleden.

Drie jaar geleden overleed de eerste van drie aangeschafte cavia's. Zie nog eens dit bericht.

Drie maanden geleden ging de een na laatste cavia dood. Via Weggeefhoek Beijum (Facebook) kreeg de overblijvende kooi een nieuwe eigenaar. Zie nog eens dit bericht.

Afgelopen woensdag lag de laatste van de drie cavia's dood in z'n hok. Hij werd een nacht opgebaard op stro in een plastiek doos. Zie foto.
Een dag later zetten de blogger een spade in de klei in z'n tuin. In het gegraven gat kreeg de cavia z'n laatste rustplaats...
Het tijdperk met kleine kinderen is definitief voorbij.

Een prima caviakooi mag wederom gratis worden opgehaald. Met een beste bak superieur caviavoer (zo wordt dat verkocht), drinkbakje, houten schuilhuisje etc.
Er mag ook een bedrag naar keuze worden overgemaakt voor SamenLoop Voor Hoop Groningen/Beijum.

Update 17.29 uur; er melden zich mensen die een gedeelte willen. Daar begin ik niet aan. Alles of niets. En niet bestemd voor handel!

1 opmerking:

mirella zei

Johan Neem graag de spullen over kooi heb ik al groetjes mirella