zaterdag 7 mei 2016

DE KOP VAN HET GROENE HART IS NU TOEGANKELIJK.....


Er zijn het afgelopen jaar tientallen bomen neergehaald en struiken zijn verwijderd. Het zag er afgelopen tijd bedroevend uit, wat een kaalslag en wat een lege gaten.
Maar de afgelopen weken zijn ter hoogte van de Ypemaheerd en het Innersdijk-terrein nieuwe plantjes in de Beijumer klei gezet, om de gaten op te vullen en fleur te geven.

Het geheel ziet er pril en kwetsbaar uit. Zie foto's.
Waar ging het ook nog maar over?

De Groene Long in Beijum wordt ter hoogte van zorgcentrum Innersdijk overzichtelijker en toegankelijker. Dat heeft het stadsbestuur met bewoners, natuurvrienden en professionals afgesproken. Er worden onder meer bomen gekapt.
Er worden 67 bomen gekapt. 35 andere bomen komen daarvoor in de plaats. Ook andere planten worden weggehaald en in mindere mate vervangen door heesters. Ook de oevers van de vijvers, wegen en het trapveldje bij de Ypemaheerd worden opgeknapt. Het park moet daardoor opener, aantrekkelijker en toegankelijker worden.
Alle bewoners en andere betrokkenen krijgen nog de kans te reageren op de plannen. Begin volgend jaar kunnen de werkzaamheden beginnen. Beijumnieuws

Geen opmerkingen: