dinsdag 17 mei 2016

OP PINKSTERAVOND EVEN MOOI KARDINGE IN


 
De afgelopen Pinksterdagen waren niet bepaald prettig te noemen wat betreft de temperaturen. Tweede Pinksterdag viel enigszins mee, maar de zondag...brrr, koud. Eerste Pinksterdag 's avonds ging de zon opeens schijnen en de blogger moest even z'n achtertuin, en die van veel Beijumers, Kardinge recreatiepark, inlopen. Verrassend.


Zie afbeelding boven. Langs de zuidrand van de wijk, ter hoogte van de Froukemaheerd, bekeken twee dames met kinderen de aldaar grazende en loslopende  koeien.

Is dat nou wel zo verstandig om vlakbij deze dieren te gaan lopen? Om in het gebied te komen moet je een klaphek door. Daar staat een WAARSCHUWING-bordje op. Zie foto rechts.
Wat staat erop?

De dieren die in dit gebied grazen, kunnen onvoorspelbaar reageren. Houd minimaal 25 meter afstand. Doorkruis kuddes niet. Laat de dieren met rust. Aai en voeder de dieren niet. Honden aan de lijn. BETREDEN OP EIGEN RISICO.

Tja. Het staat er wel mooi, maar is het houdbaar? Als er een koe vlakbij een wandelpad staat, mag je er dan niet langs? Als je de 25 meter echt in acht wil nemen, kun je er bijna niet lopen. En als een kind van veertien jaar het gebied betreed, en het word bij wijze van spreken gemolesteerd door een boze koe, is dat dan zijn of haar eigen verantwoording?

Tot nu toe zijn er geen incidenten gemeld, dus het zal allemaal wel los lopen.

Foto links, de zon scheen en het was zwaar bewolkt. Mooie combinatie van licht en donker, klik de foto groter.
Nog even terug naar de klaphekken die toegang geven tot het koeiengebied. Foto rechts, wat sociaal van Natuurmonumenten, omdat deze klaphek vlakbij de zuidrand van Beijum ligt en het terugklappende hek een dreun ten gehore brengt, zijn er stukken rubber tegen de paal getimmerd waar het hek tegen terugvalt.

De blogger liep verder, richting voetbalvelden om daarna af te buigen richting het Zilvermeer, de Kardingerplas.

Eerst onderstaande afbeelding, en nog even weer terugkomend op het waarschuwingsbord. We zien maar een wandelpad. Hoe moet het als je daar wil lopen en je 25 meter afstand in acht moet nemen? Dat kan toch niet? Geen kudde doorkruisen?

Trouwens wat een agressieve witte tweepoters op de voorgrond. Wat een geblaas en geblaat.

Die zien we ook op de foto rechtsonder. Alsof ze je staan op te wachten. Opgefokt en blazend op je aflopen. Mag daar ook een waarschuwingsbordje voor?

Het is iedere keer weer een avontuur om het Kardingerpark in te trekken.


Geen opmerkingen: