maandag 2 mei 2016

DE MUSSENBIEB, NOG EEN MINIBIEB IN BEIJUM (naast de Fossebieb)


Ruim een half jaar na de 'geboorte' van de Fossebieb is Beijum nog een minibieb rijker.
De in de Scheltemaheerd woonachtige familie Elzinga stuurde de foto op die we links zien en schreef erbij:

Bij deze melden wij trots de geboorte van onze Mussenbieb. De Mussenbieb is een minibieb die voor iedereen toegankelijk is en waar boeken geruild kunnen worden tegen andere boeken of gratis geleend kunnen worden. De Mussenbieb kun je vinden op Scheltemaheerd 34.

Wij waren al langer bekend met het fenomeen minibiebs en kenden her en der diverse adresjes, uiteraard ook de Fossebieb. Vorig jaar wenste mijn vrouw voor haar verjaardag een minibieb en toog ik aan de slag. Op haar verjaardag in september was de "ombouw" klaar, maar door mijn hersteltraject, het wisselvallig weer en drukte duurde het even voor ik het kon verven en (af)lakken. Uiteindelijk heeft het dus zo moeten zijn dat de Mussenbieb per 1 mei open ging, niet vanwege de dag van de Arbeid, maar vanwege Beltane! (hier enig uitleg wat Beltane is:  https://nl.wikipedia.org/wiki/Beltane).

We proberen een leuke mix te behouden qua titels en genres, dus voor jong en oud. Nadruk zal wel liggen op vooral leesboeken, maar we zien graag hoe de samenstelling ontwikkelt. Van tijd tot tijd zullen we de collectie zeker verversen c.q. aanvullen. Onze eigen boekenkasten puilden door de jaren heen behoorlijk uit en daarom moet van tijd tot tijd ruimte gemaakt worden voor nieuw aanwas. De overtollige boeken verkochten we op vrijmarkten of brachten ze naar de kringloop. Nu is er een extra uitstroom gekomen in de vorm van de Mussenbieb.

We hopen hiermee een steentje bij te dragen in het doorgeven van leesplezier, want er is niets mooiers als je een boek hebt waar je helemaal kan inleven en zo de wereld om je heen voor eventjes vergeet.


Familie Elzinga

Scheltemaheerd 34

1 opmerking:

familie de jonge zei

Johan
je moet dat haakje achter Beltane even loskoppelen met een extra spatie