dinsdag 10 mei 2016

UIT DE OUDE DOOS (285)


Het lijkt wel een minibegraafplaatsje met al die opstaande stenen. Gelukkig is dit niet het geval, het is eerder een vrolijke foto want de geboorte van de wijk Beijum was aanstaande.

Zie foto. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig van de vorige eeuw gemaakt.
Het is wel weer een zoekplaatje. Waar is dit in Godsnaam? Zien we daar links achter de toren van de kerk van Zuidwolde? Zo ja, dan moest het hele stuk daar (bijna) aan toe nog vol gebouwd worden, de foto is namelijk opgestuurd door iemand die in het zuiden van Beijum woont.

Die stenen, ondergetekende is geen bouwvakker, weet iemand waarom die er destijds waren? deden ze dienst als fundering? Zien we rechts geen heipalen liggen en is dat omhoog staande apparaat geen heimachine? Beijumnieuws@ziggo.nl
Wat is dat voor heuvel die we voor de huizen in wording links zien? Zou dat de dijk zijn die langs de Zuidwending loopt? Als het iemand het weet....zie mailadres.

4 opmerkingen:

familie de jonge zei

Die "stenen"zijn gewoon de punten van de heipalen

Henk Lankamp zei

Leuke puzzels altijd, Johan!

In de verte staan masten van een hoogspanningsleiding; die hangt ten ZW van onze wijk. De kijkrichting is dus ongeveer WZW.

Het 'kerkje' links is dan de Martinitoren, de boerderij iets rechts daarvan is Pop Dijkemaweg 106, en de hoge opbouw wat verder daarachter de silo's aan het v.Starkenborgkanaal.

Het bouwterrein met de heipalen schat ik derhalve in als Menkemaheerd of Holmsterheerd.

Han zei

Ik schat de toren eerder op die van het Academiegebouw....

Kees Huizenga zei

Ik denk dat die toren van de Der Aa-kerk is.

Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Der_Aa-kerk.

Dit kerkgebouw is minder hoog dan de Martinikerk.

Het hoge gebouw aan de rechterkant van de Der Aa-kerk is volgens mij de Zwarte Doos aan de Eendrachtskade.