donderdag 12 mei 2016

WAAROM WEL BUITENFITNESS IN DE HUNZE EN NIET IN BEIJUM?


Bovenstaande afbeelding is vanochtend door Beijumer Jort Kruims op Twitter gezet.
We zien een plekje van nog geen tien bij tien meter in de Hunze waar mensen aan Buitenfitness kunnen doen.

Wat simpel. Baken een plekje af en zet er wat fitnesstoestellen neer. Je maakt er mensen blij mee.

In Beijum wonen een aantal lieden die een soortgelijke plek in het Groene Hart van Beijum al jaren uit alle macht tegen trachten te houden. Het Groene Hart is immers van hun, en niet ook van alle andere Beijumers, en van de honderden mensen die positief op een enquête over Buitenfitness hebben gereageerd.

  Waarom wel in en nog steeds niet in

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Beijumers moeten gewoon dik blijven. Per slot heeft iedereen daar belang en baat bij. Overgewicht leidt tot meer klandizie bij huisarts en apotheker. Deze geven consulten en drugs die vanwege alle bijwerkingen tot nog meer ziekte(s) leiden. Ziekte is immers het verdienmodel en niet Gezondheid. Zodoende kan ook het ziekenhuis nog een graantje meepikken. (65% van de patiënten die er ligt, vertoeft daar als gevolg van schade door medicijnen) Dit veroorzaakt natuurlijk allemaal veel leed, dus de portemonnaie van psycholoog, maatschappelijk werker en dominee worden alras meegespekt. Bewegingsarmoede doet tevens de kassa's van lokale supermarkten extra en gretig rinkelen. Stilzitten geeft verveling en verveling doet eten, snoepen en zuipen. Hoera, nòg meer dikte. Nu gaat de hulpmiddelenindustrie feestvieren, want lopen lukt inmiddels niet meer en er moet dus een peperdure scooter komen om je nog te kunnen verplaatsen vanwege al die kilo's. Hoezo Buitenfitness ??? Uit pure radeloosheid en wanhoop je dan maar met scooter en al voor de Q-Liner geworpen. De laatste paar euros worden door de aasgieren begrafenis- of crematievereniging meegepikt. Beijumer je mag blij zijn dat het ontberen van al die nare buitenfitnesstoestellen je uit dit type aardse tranendal heeft mogen verlossen !

Kees Huizenga zei

Dat deze speel- of sporttoestellen hier staan, heeft te maken met het aangename feit dat er aangaande de locatie geen onenigheid was en is. Deze centraal gelegen Hunze-locatie is geheel onomstreden.

Op deze speellocatie zie ik geen loopband, geen fietstoestel, geen step, geen roeitrainer, etc. Wel een crosstrainer (het enige fitnesstoestel).

Buitenfitness Beijum heeft een uitgebreider aanbod. Het wachten is op een goede locatie. Aan de Sociale Long Beijum is deze zaak overgedragen.


Dieptriest dat de BOB en de Werkgroep Groene Long de grote barrières zijn voor Buitenfitness Beijum. Een wijkbewonersorganisatie mag toch geen hinderpaal zijn voor een prachtig wijkinitiatief? Waarom gedoogt de SDC Oost deze beroerde gang van zaken?

Anoniem zei

Waardoor grijpt de Gemeente niet in ? Deze kan toch een deadlinedatum voor overleg stellen ? Komt men er via overleg vóór een bepaalde datum niet uit, dan kan de Gemeente toch gewoon een lokatie aanwijzen ? Vreemde gang van zaken. Vermoedelijk zijn er nog niet genoemde variabelen in het spel ?