donderdag 19 mei 2016

ERGERLIJKE VERNIELINGEN IN KARDINGE


De meeste bewoners van de omliggende wijken, Lewenborg, Ulgersmaborg en Beijum, zijn blij met hun recreatiepark Kardinge vlakbij. Maar er zijn ook in dit geval, zoals bijna altijd het geval is, ook een paar elementen die het graag voor een ander willen verstieren en hun plezier aan willen tasten.

Onverlaten plegen de laatste tijd ergerlijke vernielingen in het recreatiepark Kardinge.

Op DvhN staat:
Vandalen vernielden met Pinksteren twee fietsbruggetjes in het natuurgebied Kardinge in Groningen. Natuurmonumenten draait ervoor op.
,,Een deel van de leuningen van de drie bruggen in het fietspad Overloop is eraf getrapt en ligt in het water’’, zegt boswachter Reiner Hartog van Natuurmonumenten. Hij baalt om verschillende redenen. ,,Mensen die niet opletten, kunnen zo het water in fietsen. Het is in de eerste plaats dus gevaarlijk. Maar er hangt ook een prijskaartje aan. Wij moeten het herstellen met natuurgeld. Daardoor is er minder geld voor groen.’’
‘We hebben pech op dat vlak’
Het is niet de eerste keer dat Natuurmonumenten in Kardinge met vandalisme wordt geconfronteerd. Hartog spreekt van een opvallende opeenstapeling van incidenten.
,,We hebben pech op dat vlak. Eind maart hakte iemand met een bijl tien bomen om. Vorige week bekogelden zes jongeren de koeien in het gebied. Die bleven gelukkig ongedeerd. We weten niet waarmee ze bekogeld zijn, maar het was erg vervelend. De koeien lopen in een gebied waar mensen ook mogen komen. Dat moet kunnen met respect voor elkaar.’’

Foto's boven en links en rechts zijn gisteravond gemaakt. Door toedoen van de 'stoere' vernielers is er een gevaarlijke situatie ontstaan bij dit vernielde bruggetje (vlakbij Lewenborg). Foto links, Beijum, en rechts, Lewenborg, zijn dit tekenen aan de wand?

Foto's linksonder en beneden, niet vergeten dat de constructieve krachten in recreatiepark Kardinge veruit de overhand hebben! Foto's zijn een tijdje geleden gemaakt. Vrijwilligers zetten zich in voor het plukbos en gaven dit 'bos' een voorjaarsbeurt.

4 opmerkingen:

Jan Fré Boven zei

Onverlaten moeten geen zaken van anderen slopen. Laten ze hun eigen spullen maar vernielen (of elkaar de koppen inslaan of zo). De "leuningen" aan weerszijden van de brug verkeerden overigens wel in enige staat van ontbinding. Dat is mij vaak opgevallen als ik van Beijum naar Lewenborg vv fiets of loop.

Anoniem zei

Kennelijk is er een bepaald ongenoegen onder de bevolking, getuige de vernielingen waarbij het niet om incidenten lijkt te gaan. Waardoor vraagt men zich geen oorzaken af ? Kan het zijn dat de burger het gevoel heeft dat de openbare ruimte steeds meer door instellingen en organisaties wordt ingepikt ? Zo heeft Natuurmonumenten de direkte omgeving van Lewenborg en Beijum inmiddels totaal plat gereglementeerd, afgerasterd en geanexeerd waardoor de wijkbewoners nog slechts een koeienvlaaienballet resteert of door dolgedraaide koeien worden nagezeten wanneer zij iets buiten de wijk willen wandelen.

Anoniem zei

Mensen willen niet overal bordjes zien met "...overigens Verboden Toegang etc". De natuur is van iedereen.

Anoniem zei

De brug was trouwens al rot, zijkant lag al voor de helft om. Deze was al tijden aan vervanging toe. Je zag dat het hout rot was. Dit had nog maar een klein setje nodig.. gemeente had dit al eerder moeten vervangen, ze komen er vaak genoeg en was lijkt mij al lang opgevallen maar genegeerd, en dat is gevaarlijk...