zondag 29 mei 2016

NATIONALE PROKKEL-WEEK IN AANTOCHT (6-11 juni)


(Ingezonden bericht)

Wandelspeurtocht, zomerkokkerellen en spelletjesknutselmiddag
Groningen sluit aan bij Prokkelweek 2016

Cultureel Centrum Agora is de locatie in Leek waar op 3 verschillende dagen activiteiten plaatsvinden in het kader van de Prokkelweek. Een week waarin ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking centraal staan. Laagdrempelig en dynamisch zijn de kenmerken van de activiteiten die in het Cultureel Centrum Agora in Leek georganiseerd worden. Welzijnsorganisatie SPiNN is de initiator van deze dynamische ontmoetingen.
Programma
·         Wandelspeurtocht voor jong en oud – maandag 6 juni
·         Zomerkokkerellen; samen hapjes maken en smullen maar! - woensdag 8 juni
·         Spelletjesknutselmiddag; allerhande binnen en buitenspelen – vrijdag 10 juni
De activiteiten vinden allemaal plaats in de middag van 14.00 – 16.00 uur. Jongeren van Jeugdwerk SPiNN helpen mee bij de organisatie en uitvoering van de activiteiten.
Adres: Cultureel centrum Agora, Rodenburg 1B, 9351 PV Leek.
Provincie Groningen
Ook organisaties als NOVO en de Zijlen in Groningen doen actief mee in deze Prokkelweek en organiseren activiteiten op verschillende locaties.
In de provincie Groningen vinden tijdens de Prokkelweek maar liefst zo’n 30 activiteiten plaats. Een overzicht van alle activiteiten staat op
www.prokkel.nl
Prokkelweek
Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 juni is het Nationale Prokkelweek. In deze week ontmoeten mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar tijdens prikkelende ontmoetingen. Duizenden mensen met een verstandelijke beperking lopen een dag stage in het bedrijfsleven of bij de overheid. Ook op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen komen mensen met en zonder beperking samen. Om met elkaar te sporten, te zingen, te koken, te eten of een les te volgen. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het in de Prokkelweek om draait!
Prokkel
De Prokkel organisatie wil aandacht vragen voor de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Eén week per jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Steeds meer mensen en organisaties gebruiken de Prokkelweek dan ook als laagdrempelig instrument voor inclusie. De samenleving is van ons allemaal; Prokkelen draagt daar haar steentje aan bij.
Grondleggers
Het Fonds Verstandelijk gehandicapten, LFB, MEE, Sien, ’s Heerenloo, SPZ, VGN en Gehandicaptensport Nederland staan samen aan de wieg van de Prokkelweek. In 2007 organiseerden zij de eerste ‘Verstandelijk gehandicapten 2daagse’

Geen opmerkingen: