maandag 9 mei 2016

MAANDAGOCHTEND (273)
Het zal de lezer niet verwonderen, er komen deze dagen geen klachten meer binnen over vocht en nattigheid in en rond Beijum. Het voorjaar jubelt er sinds een paar dagen over. Nattigheid verdwijnt als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon. 

Toch gaf de nattigheid in maart en april de nodige letterlijke voeten in aarde (klei). Zie foto boven. Foto is vanaf de Beijumerweg gemaakt, direct achter het Gezondheidscentrum richting Zuidwolde. We zien een afvoerpijp tussen twee half rood geverfde palen boven een sloot naast genoemde fietspad hangen. 

Op de achtergrond zien we de tuin van het Centraal Wonen-project aan de Bentismaheerd. Vanuit de centrale woongroep gingen de afgelopen weken klachten richting woningbouwvereniging. Allemachtig, wat is onze tuin nat, vochtig en drassig. Kunnen jullie daar als woningbouw-club niks aan doen?

Jawel, dat kunnen we. Sinds kort hangt de afvoerpijp er. Overtollig water afvoeren. Zodat bewoners normaal in hun tuin kunnen werken en recreëren.

Over nattigheid gesproken. Foto links is direct na het passeren van de fietstunnel tussen Beijum en de Hunze genomen. Vanaf de Hunze-kant zien we boven graffiti tegen de buitenkant van de oostelijke ringweg aan gekalkt. Beneden hangen wederom twee afvoerpijpen om overtollige water af te kunnen voeren.

De nattigheid voorbij gaande, de nieuwe bushaltes aan de Stoepemaheerd zijn bijna klaar. Zie foto rechts. Over een week, en misschien wel eerder, gaan de bussen hier weer rijden. de werkzaamheden zouden immers tot en met vrijdag de 13e mei gaan duren?

Nattigheid? Zomerse waarden, nog wel, en je schaapjes op het droge hebben.
Zie foto beneden. de schapen en lammeren op de driesprong in de Beijumerweg, tegenover waar bovenste afbeelding is gemaakt, schijnen wel eens half half de hort op te gaan. Onder de afrastering doorkruipen, langs de slootkant gaan liggen.

Dat gegeven schijnt passanten te alarmeren. Mensen aan de deur. Irritant, hoe goed bedoeld ook. Vandaar dat de eigenaar van de schapen en lammeren op een bord langs de slootkant heeft geschreven: Lammeren mogen aan de slootkant komen. Ze komen zelf weer terug!!!

Fijn. Een prettige en droge week toegewenst.

Geen opmerkingen: