zaterdag 28 mei 2016

OVERAL SPEEL-ONTMOETINGSPLEKJES IN BEIJUM (1) De droom van Sociale Long om een grote centrale speel- en ontmoetingsplek in de wijk te willen realiseren, inspireert de Beijumblogger. Hij fiets zich een slag in de ronde in 'zijn wijk.' Is er soms een tekort aan speel-ontmoetingsplekken voor jong en oud in Beijum?

Het kan een nieuwe serie worden, even aanzien, maar mensen kinderen, wat is Beijum rijk aan speelveldjes! Waarom nou dat gesoezs over nog meer?

Zie foto boven. Wat gezellig, hier kunnen bewoners uit de Eilardaheerd, daar waar de foto's zijn genomen, heerlijk relaxen. Zetten we links in het rondje een barbecue neer? Doen. Een vuurkorf? Geen probleem. Gezellig kletsen. Ontmoetend verbindend. Kratje bier erbij. Wijntje. Contact maken met buurtgenoten.

Wat wonen die Eilaardaatjes daar toch mooi. Nadat de fotograaf bovenstaande afbeelding had gemaakt, draaide hij zich om en schoot de linker foto. Kinderen spelen op een speelplekje, omgeven door groene heggetjes.  Links voorbij het speelveldje zag hij een stenen tennistafel. Zie afbeelding rechts.

Is er wel behoefte aan een grote dure speelplek/ontmoetingsplek in Beijum?

6 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Johan, je kunt overwegen om een poll (enquête) te gaan starten over het nut en de noodzaak van een grote centrale speelplek voor kinderen in Beijum.

Er kan eveneens een professioneel draagvlakonderzoek verricht worden. In goede navolging van het project Buitenfitness Beijum.

Anoniem zei

Beijum is vergeven van de kinderspeelplaatsen, waar gaat dit in godsnaam over ?
Bijna heel de EU staat in brand en NIEMAND trekt zich er ook maar iets van aan, behalve onze volksvertegenwoordigers die deze bui wel zien hangen maar niet weten wat ze er tegen moeten doen..ze lachen het gewoon weg, doen of hun neus bloedt en er mag zeker geen ruchtbaarheid aan worden gegeven, want geloof me dit willen ze niet en ze zitten met hun billen bij elkaar! Stel voor dat ons land in opstand komt(net als Frankrijk waar je niets over hoort of ziet op het NOS-journaal e.d.). De politici zijn met weinig, wij zijn met ruim 16 miljoen! Het is maar dat u het weet.....

Anoniem zei

Denken ze echt dat kinderen die de kinderbuitenspeelplaatsleeftijd hebben naar een centrale buitenspeelplaats gaan? Ze hebben genoeg plekken in de buurt om te spelen en ook zonder kinderspeelplaatsen kun je heerlijk spelen in je eigen buurt.
Als ze verder weg moeten om te spelen, moet er een ouder mee en dat zie ik nog niet zo gauw gebeuren.

Anoniem zei

@Ano 19.30, het is enkel een droom van van een paar moeders uit de wijk. Die zijn over vijf jaar uit de kleine kinderen en dan is alles weer voorbij. Hebben ze oogkleppen op? Elke dag weer kun je ontmoeten en spelen in deze prachtige wijk, op zovele plekjes overal. Stop met dromen en stap de realiteit van Beijum in!

Anoniem zei

Als er dan toch geld over is (wat niet voor de hand ligt, want dat is allang in de zakken van bestuurders en vetgemeste direkteuren van bedrijven verdwenen), kan men het beter besteden aan het uitdelen van broodpakketjes op het schoolplein 's ochtends voor schooltijd. Dan hoeft die 30 % van de kinderen die van armoede geen ontbijt krijgt thuis, 's morgens niet met een knorrend maagje in de klas te zitten. Was het niet de beroemde Bertold Brecht die in 1928 al terecht zei "Zuerst kommt das Fressen und dan die Moral"!?

Anoniem zei

Idd hoeft van mij ook niet